ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μαθητές του Προτύπου Γενικού λυκείου Πάτρας έφτιαξαν επιτραπέζιο παιχνίδι για τυφλά άτομα

Κοινοποίηση
Tweet

Το Σάββατο 30/5/2021 έγινε και συνάντηση με μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Δυτικής Ελλάδος στο χώρο του σχολείου

Μαθητές και μαθήτριες του Προτύπου ΓΕ.Λ. Πατρών σχεδίασαν και κατασκεύασαν ένα επιτραπέζιο εκπαιδευτικό παιχνίδι λέξεων, με τίτλο «Δες το αλλιώς – Πες το αλλιώς», ειδικά τυπωμένο στην ελληνική γραφή Braille, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μη βλέποντα και περιορισμένης όρασης άτομα.

Μάλιστα, το Σάββατο 30 Μαΐου 2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Δυτικής Ελλάδος στον χώρο του Σχολείου με τη μαθητική ομάδα με σκοπό την παρουσίαση του παιχνιδιού και την αξιολόγησή του. Η συνάντηση εξελίχθηκε σε μια ευχάριστη ευκαιρία να 'παίξουμε παρέα' επιτραπέζια παιχνίδια και χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό από τα παρευρισκόμενα μέλη, τον μαθητή Μαρκόπουλο Κωνσταντίνο, τις κυρίες Μαστή Μαρία, Γκρίτζαλη Εύα, Αντωνίου Έλσα, την πρόεδρο της ΠΕΤΔΕ κυρία Χόρμπα Φένια και την γραμματέα κυρία Τζαβάρα Εύη.

Ταυτόχρονα εκφράστηκαν απόψεις σχετικά με την ανάγκη κατασκευής και διάθεσής παρόμοιων επιτραπέζιων παιχνιδιών για όλες τις ηλικίες αφού κάτι τέτοιο εξυπηρετεί την αντικειμενική ψυχοκοινωνική ανάγκη των ανθρώπων να παίζουν παιχνίδια.

Το παιχνίδι κατασκευάστηκε στο πλαίσιο δραστηριότητας του Ομίλου Αριστείας, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας «Ludo ergo sum / Παίζω άρα υπάρχω» στο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Πατρών με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον Γεώργιο Αρλαπάνο, Βιολόγο MEd, και τους μαθητές και μαθήτριες της Α' και Β' τάξης του Σχολείου: Αποστολοπούλου Βασιλική, Δούκουρη Ιωάννα, Ζωχιό Ανδρέα-Παναγιώτη, Κρέμη Ορέστη, Λαζανά Ιωάννα-Μαρία, Παπαβασιλείου Βασιλική, Τζιβιέρη Ηλία, και Χαντζή Διονυσία.

Δημόσιες και θερμές ευχαριστίες απευθύνονται στην Coffee Island για την κάλυψη των εξόδων των ειδικών εκτυπώσεων στη γραφή Braille καθώς και στην Κάισσα Πάτρας για την δωρεά ειδικού τρισδιάστατα εκτυπωμένου ζαριού για μη βλέποντα άτομα.

Προσδοκία μας είναι η συνέχιση των προσπαθειών για σχεδιασμό και κλιμάκωση της παραγωγής ανάλογων παιχνιδιών διότι… Παίζω, άρα υπάρχω, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση από το Πρότυπο ΓΕΛ Πατρών και την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Δυτ. Ελλάδος.

Μπορείτε να δείτε και σχετικό βίντεο εδώ

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις