ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγύρισε ο ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου

Κοινοποίηση
Tweet

Το πρωί της Τετάρτης λειτούργησε ο Επίσκοπος Κερνίτσης

Μουντή και με καταιγίδες η μέρα της Τετάρτης 21 Νοεμβρίου 2018, ωστόσο ο κακός καιρός δεν πτόησε τους πιστούς να πάνε έως το ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου που πανηγύριζε, ο οποίος και αποτελεί παρεκκλήσι της ενορίας του Αγίου Νικολάου.

Η ανθοστόλιστη εικόνα με την Παναγία που οδηγείται από τους γονείς της Ιωακείμ και Άννα στο ναό στον αρχιερέα Ζαχαρία όπου και έμεινε 12 έτη, είχε τοποθετηθεί στην είσοδο της εκκλησίας για να την προσκυνήσει ο κόσμος. Το πρωί λειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος, ο οποίος και αναφέρθηκε στο λόγο του, στο μεγάλο νόημα και σημασία της εορτής των Εισοδίων. Πολλοί με το όνομα Παναγιώτης, Μαρία και Δέσποινα εορτάζουν αυτήν την ημέρα.

Να θυμίσουμε πως στο σημείο του σημερινού ναού κοντά στην πλατειούλα του Αγίου Γεωργίου προυπήρχε μικρός ναός  επί Τουρκοκρατίας, ο οποίος και κατεδαφίστηκε το 1982 και στη θέση του ανεγέρθηκε ο σημερινός βυζαντινού ρυθμού Ναός, με μελέτη του αρχιτέκτονα μηχανικού Ιωάννη Βάη, ο οποίος και είχε εγκαινιαστεί προ τριάντα και πλέον ετών από τον μακαριστό Μητροπολίτη πρώην Πατρών κυρό Νικόδημο. Κατά την ανέγερση του νέου ιερού ναού, ανασκαφική έρευνα έφερε στο φώς ευρήματα παλαιοχριστιανικής έως ελληνιστικής εποχής.

Ο φετινός εορτασμός ολοκληρώνεται το απόγευμα της Τετάρτης 21/11 με τον μεθεόρτιο εσπερινό.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις