ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ενισχύονται οι Ένοπλες Δυνάμεις- Μετά την εμπλοκή στην Κυπριακή ΑΟΖ

Κοινοποίηση
Tweet

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο στο επίκεντρο της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα του Κυβερνητικού  Συμβουλίου  Εξωτερικών και Άμυνας. Το Συμβούλιο εκτίμησε τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Νέα εμπλοκή σήμερα στην Κυπριακή ΑΟΖ - Στο λιμάνι της Λεμεσού μετά το επεισόδιο το γεωτρύπανο ΕΝΙ «SAIPEM 12000»

Όλα αυτά μετά την απρόβλεπτη εμπλοκή που υπήρξε χθες στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς τουρκικό σκάφος ανέκοψε, με κίνδυνο σύγκρουσης, το γεωτρύπανο της ΕΝΙ, το οποίο επιχειρούσε εκ νέου να προσεγγίσει τον στόχο «Σουπιά» στο τεμάχιο 3.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού «το ΚΥΣΕΑ αποτίμησε ως ιδιαίτερα θετικό το αυστηρό μήνυμα των 27 κρατών μελών της ΕΕ για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου από την πλευρά της Τουρκίας, καθώς και την πλήρη υποστήριξη των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου».

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) αποφάσισε την ενεργοποίηση 4 υποπρογραμμάτων υλικοτεχνικής ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις