ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανηγυρίζει ο ναός του Αγίου Αλεξίου στην Πάτρα σήμερα και την Πέμπτη

Κοινοποίηση
Tweet

Είναι Μετόχι της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας

Ιερά πανήγυρη θα λάβει χώρα στον ιερό ναό Αγίου Αλεξίου Πατρών, στην οδό Έλληνος Στρατιώτου, στην Πάτρα, ο οποίος ως γνωστό αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας.

Η εκκλησία εορτάζει στις 16 και 17 Μαρτίου 2016. Την Τετάρτη 16/3 στις 18.30 θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός όπου θα ιερουργήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος θα κηρύξει και τον Θείο λόγο. Ανήμερα της εορτής του Οσίου Αλεξίου, του Ανθρώπου του Θεού, θα χοροστατήσει στην Θεία λειτουργία το πρωί ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Η Κάρα του Οσίου Αλεξίου δωρήθηκε στη Μονή Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων το 1398 μ.Χ. από τον Αυτοκράτορα Μανουήλ τον Παλαιολόγο. Κατά την πυρπόληση του μοναστηριού από τους Οθωμανούς το 1585 μ.Χ. διασώθηκε από δύο μοναχούς.

Ο Όσιος Αλέξιος είχε γεννηθεί στη Ρώμη κατά τους χρόνους των αυτοκρατόρων Αρκαδίου και Ονωρίου από ευσεβείς και εύπορους γονείς. Ήκμασε επί Θεοδοσίου του Μεγάλου (378-395) ενώ ενταφιάστηκε στον ναό του Αγίου Πέτρου. Η μνήμη του τιμάται την 17η Μαρτίου. Είναι ο Πολιούχος άγιος της πόλης των Καλαβρύτων όπου επίσης θα πραγματοποιηθούν θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις