ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Λούκα Κατσέλη: Διασφαλισμένη έως την Δευτέρα η ρευστότητα των τραπεζών

Κοινοποίηση
Tweet

Ειδική επιτροπή θα εξετάσει την επαναλειτουργία των τραπεζών από την Τρίτη

Τη σύσταση επιτροπής που θα εξετάσει την επαναλειτουργία των τραπεζών από την Τρίτη αποφάσισαν σε έκτακτη σύσκεψη που είχαν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης υπό τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη και οι τραπεζίτες, παρουσία εκπροσώπου της ΤτΕ. Διαπιστώθηκε επάρκεια ρευστότητας έως τη Δευτέρα οπότε και συνεδριάζει εκ νέου η ΕΚΤ για τον ELA στις ελληνικές τράπεζες έχοντας στα χέρια της το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Η πρόεδρος της πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, υποστήριξε ότι υπάρχει κεφαλαιακό «μαξιλάρι ασφαλείας» ύψους 1 δισ. ευρώ στις τράπεζες μέχρι τη Δευτέρα.

«Επειδή διακινούνται διάφορες κακόβουλες φήμες στο διαδίκτυο, θα ήθελα να ενημερώσω το συναλλακτικό κοινό ότι κατά την υπολειπόμενη διάρκεια της τραπεζικής αργίας ως και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, τα ATM των τραπεζών θα λειτουργούν κανονικά» πρόσθεσε η Λούκα Κατσέλη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, ο υποδιοικητής της ΤτΕ Θεόδωρος Μητράκος.

Από την πλευρά των τραπεζιτών συμμετείχαν η πρόεδρος Λ.Κατσέλη και ο διευθύνων σύμβουλος Λ.Φραγκιαδάκης της Εθνικής, ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς Α.Θωμόπουλος, ο πρόεδρος Β.Ράπανος και ο διευθύνων σύμβουλος Δ.Μαντζούνης της Alpha Bank, ο πρόεδρος Ν.Καραμούζης και ο διευθύνων σύμβουλος Φ.Καραβίας της Eurobank, ο πρόεδρος I.Γαμβρίλης και διευθύνων σύμβουλος Α.Αντωνόπουλος της Attica Bank. Επίσης συμμετείχε ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Χρήστος Γκόρτσος.

 

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις