ΑΓΟΡΑ

/

Μία συνταγή από τη «Μαρινάδα»

Κοινοποίηση
Tweet

Μύδια με στριφτάρια και σαφράν (για 4 άτομα)

Υλικά:

  • 500 γραμμάρια μύδια φρέσκα
  • 500 γραμμάρια στριφτάρια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 5 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού ροζ πιπέρι
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • σαφράν
  • 1 κουταλιά από το μίγμα «Κυδώνι Μύδια»
  • παραπουνόσπορος
  • νήμα πιπεριάς
  • αλάτι
  • λευκό πιπέρι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μύδια από τον θύσανο (μουστάκια). Βράζουμε τα στριφτάρια σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Ζεσταίνουμε το λάδι προσθέτοντας το σκόρδο και σοτάρουμε να μαραθεί. Προσθέτουμε το μίγμα «Κυδώνι Μύδια» και τα μύδια μέχρι να ανοίξουν. Σβήνουμε με κρασί προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το σαφράν και ανακατεύουμε.

Σερβίρισμα:
Σερβίρουμε σε πιατέλα προσθέτοντας παπαρουνόσπορο, ροζ πιπέρι και για τελείωμα νήμα πιπεριάς.

Καλή σας όρεξη!

Μαρινάδα, Μουρούζη 24 και Άστιγγος, Πάτρα, τηλ. 2614 010 589

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Αγορά