...με κάρδαμο, κινόα & κιμά!
Ωραία και τα παραδοσιακά πιάτα, αλλά ένα μικρό "πείραγμα" κάποιες φορές, όχι μόνο δεν αλλοιώνει το αποτέλεσμα, αλλά αναδεικνύει τη γεύση ακόμα παραπάνω! Εμείς φέτος θα δοκιμάσουμε τη συνταγή που μας εμπιστεύθηκε το "Μπαχαράδικο" για μαγειρίτσα με κάρδαμο, κινόα και κιμά και διαβάζοντας τα υλικά και μόνο, κάτι μας λέει ότι θα είναι η καλύτερη ever!
Το κάρδαμο είναι από τα πιο δυναμωτικά, θεραπευτικά και αφροδισιακά μπαχαρικά, με πιπεράτη γεύση που ταιριάζει σε πολλές αλμυρές και γλυκές συνταγές. Το κινόα από την άλλη αντικαθιστά το καστανό ρύζι ή το κουσκούς σε αλμυρές συνταγές και είναι ιδανικό για μια εξολοκλήρου χορτοφαγική διατροφή λόγω των απαραίτητων αμινοξέων που περιέχει. Σε αυτή τη διαφορετική από τα συνηθισμένα μαγειρίτσα συνδυάζονται τέλεια!
Συστατικά
·2 φλιτζάνια σπανάκι ψιλοκομμένο
·2 φλιτζάνια φρέσκο κάρδαμο ψιλοκομμένο
·3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
·2 σκελίδες σκόρδο
·1/3 του φλιτζανιού σέλινο ψιλοκομμένο
·2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
·Αλατοπίπερο
·1 κουταλιά του γλυκού ginger τριμμένο
·Μια πρέζα μπούκοβο
· ½ κουταλιά του γλυκού πάπρικα
·3 φλιτζάνια νερό ή ζωμός λαχανικών
·Χυμός 1 λεμονιού και επιπλέον για το σερβίρισμα
·1 φλιτζάνι κινόα
· 200gr. Μοσχαρίσιος κιμάς
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το κινόα βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι ½ φλιτζάνι νερό να πάρει βράση. Ρίχνουμε το κινόα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε με καπάκι. Μαγειρεύουμε για 12 λεπτά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και το φυλάμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τα φρέσκα κρεμμύδια. Ρίχνουμε το κάρδαμο, το σπανάκι και το σέλινο και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται προσθέτουμε το σκόρδο, το ginger και το ζωμό. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το μπούκοβο και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει. Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και ρίχνουμε τον κιμά. Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε διαρκώς για 5-6 λεπτά, ώστε να διαλυθεί καλά ο κιμάς και να μαγειρευτεί. Αλατοπιπερώνουμε, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το κινόα. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και το φυλάμε στην άκρη. Πολτοποιούμε τη σούπα στο multi και την μεταφέρουμε πάλι στο σκεύος μαζί με το χυμό λεμονιού. Τα βάζουμε να πάρει μια βράση και κλείνουμε το μάτι. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το μείγμα κιμά και μοιράζουμε σε πιάτα. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή δίπλα σε κομμένα λεμόνια και το υπόλοιπο μείγμα κιμά σε βαθύ πιάτο για να προσθέσει όποιος θέλει επιπλέον.
Καλή Επιτυχία & Καλή Ανάσταση!
Όλα τα μπαχαρικά μπορείτε να τα βρείτε στο "Μπαχαράδικο" (Μαιζώνος 61-63, πλ. Όλγας)
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr