ΑΠΟΨΕΙΣ

/

O Πέκος και η Λάσυ

Κοινοποίηση
Tweet

Του Π. Ραΐση

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που μου διηγήθηκε ο σοφός παππούς του χωριού, ήταν οι περιπέτειες του Πεκου με το οδικό δίκτυο του χωριού. Η Τραπα, διέθετε πολλά γραφικά δρομάκια και ελάχιστους κεντρικούς δρόμους , που πάντα έσφυζαν από ζωή και κίνηση. Αμαξες, ζωντανά κάθε λογής , επισκέπτες με τα δικά τους κάρα , γέμιζαν καθημερινά το γραφικό παραθαλάσσιο χωριό.

Η άποψη του Πεκου ,χρόνια τώρα ,ήταν ότι όλα μπορούν και πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση , χωρίς λακκούβες, με καλή σήμανση, με απόλυτο έλεγχο στη στάθμευση , με εφαρμογή του κώδικα οδικής και ζωικής κυκλοφορίας και όλα αυτά με χρήματα που πρέπει να στέλνει συχνά πυκνά ο Έπαρχος.

Βέβαια ,  πριν αναλάβει τη προεδρία του χωριού, φώναζε για όλα όσα  σήμερα αδυνατεί να κάνει και βέβαια επικαλείται ,πάλι, όλα όσα έλεγε ότι είναι εφικτά και κακώς δεν έκανε ο προηγούμενος πρόεδρος.

Δεν φανταζόταν ποτέ , ότι θα ερχόταν μια μέρα όπου τα καθημερινά προβλήματα του χωριού θα έπρεπε να τα λύσει ο ίδιος , με τη παρέα του. Η Λάσυ , μετρημένη και πονηρή , βλέποντας ότι ο Πεκος ,μάλλον δε μπορεί να χωρίσει δυο γαϊδουριών άχυρα, άρχισε να στέλνει επιστολές δεξιά και αριστερά και πάντα φρόντιζε να τις δημοσιεύει στα νέα του χωριού για να «πείσει» τους χωριατες ότι γίνεται το ανθρωπίνως δυνατό. Επιστολές σε διάφορους μεγαλοκαπελαδες που όφειλαν να λύσουν τα προβλήματα του Πεκου.

Και ο Πεκος , σκέφτηκε, συσκέφτηκε με τον εαυτό του και ….ανακάλυψε το τροχό….

Καταργούνται οι πάσσαλοι για να δένουμε τα άλογα, βάζουμε πέτρες στους δρόμους για να μη σταθμεύουν τα κάρα, θα φτιάξουμε εναέριο αναβατήρα για τις μετακινήσεις μας, θα φτιάξουμε τη συγκοινωνία με τα λεφτά των άλλων και εάν δε το δεχτούν ….εμείς το προτείναμε, θα μπαζώσουμε χωράφια περιμετρικά του χωριού για να αφηνετε τα ζωα και τις αμαξες σας…και εάν δε το κάνετε , εσείς θα φταίτε,  εμεις…το προτείναμε.

Και ο τρελός του χωριού τον ρώτησε: Πρόεδρε,  όλα αυτά η’ υπήρχαν, η’ δε γίνονται. Που είναι όλες αυτές οι λαμπρές ιδέες που έκρυβες τόσα χρόνια ; Ο Πεκος, το κοίταξε, αναστέναξε και έδωσε το λόγο στη Λάσυ. Αυτή τον κάρφωσε με τα ματιά της και είπε: Τρελέ , είσαι δάκτυλος του μπακάλη, του ταβερνιάρη και των άλλων κεφαλαιοκρατών του χωριού. Εμείς με τη φαντασία μας και τη μαεστρία μας να γραφούμε επιστολές θα τα φτιάξουμε όλα…

Και κάπως έτσι άλλο ένα θέμα λύθηκε , κυριολεκτικά δια μαγείας. Η Τραπα έχει τους καλυτέρους δρόμους και σοκακια…στο μυαλό του προέδρου και όποιος δε το έβλεπε ήταν …τυφλός.

Συνεχίζεται…

 

 

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Σχόλια

Απόψεις