«Η κ.Κλούνεϊ μίλησε. Και περιμένει ο κόσμος να την ακούσει»
«Η κ.Κλούνεϊ μίλησε. Και περιμένει ο κόσμος να την ακούσει» γράφει με απαξιωτικό τρόπο ο γνωστός Βρετανός δημοσιογράφος Jeremy Paxman στην Telegraph σχολιάζοντας ότι είναι η τελευταία από μια σειρά «λαμπερών φορεμάτων-Μελίνα Μερκούρη, Νάνα Μούσχουρη, Ντέμης Ρούσος-που απαιτούν από τη Βρετανία να παραδώσει αντικείμενα που της ανήκουν».
«Ο μισός πληθυσμός θεωρεί την κ.Κλούνει την πιο τυχερή γυναίκα στον κόσμο» γράφει στο άρθρο που τιτλοφορεί "Τα Ελγίνεια ανήκουν στη Βρετανία κ.Κλούνεϊ " για να συμπληρώσει ότι ακριβώς γι αυτόν το λόγο το δικηγορικό γραφείο έστειλε τη συγκεκριμένη συνεργάτιδα να μιλήσει για τα γλυπτά του Παρθενώνα.
Αναφέρεται μάλιστα στο μουσείο της Ακρόπολης λέγοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ξοδέψει αφειδώς εκατομμύρια "που δεν έχει", για να το κατασκευάσει. «Είναι προφανώς ένα εκπληκτικό μουσείο. Μοναδικό, ανάμεσα στα άλλα, που σκοπεύει να δείξει στους επισκέπτες όσα δεν έχει, κι όχι όσα έχει. Τα πιο σημαντικά από αυτά που δεν έχει είναι τα Ελγίνεια Μάρμαρα» γράφει και υποστηρίζει ότι αυτά «μετακινήθηκαν στις αρχές του 19ου αιώνα από έναν Βρετανό διπλωμάτη, και τώρα βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο».
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr