Στο Ανόβερο με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος
07.15 Σήμερα αναμένεται να πετάξει για το Αννόβερο της Γερμανίας ο μικρός Δημήτρης που νοσηλεύεται στο ΠΓΝΠ. Για τη μεταφορά του παιδιού παραχωρήθηκε το Πρωθυπουργικό αεροσκάφος . Ο μικρός χρειάζεται να υποβληθεί σε μεταμόσχευση. Ιδιαίτερα συγκινημένος ο πατέρας του μικρού, που θα είναι και ο δότης του μοσχεύματος μίλησε στο thebest.gr το βράδυ της Πέμπτης.
«Τόσο οι γιατροί εδώ, όσο και αυτοί της Γερμανίας είναι αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά» για να προσθέσει αμέσως μετά:
«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος από το ενδιαφέρον και την κινητοποίηση του απλού κόσμου, που χωρίς να μας ξέρει ήρθαν για να δώσουν αίμα και να μας στηρίξουν. Τους ευχαριστώ όλους και θέλω να περάσω δυο μηνύματα: Το πρώτο ότι το ΕΣΥ θα πρέπει να στηριχθεί από όλους μας. Διαθέτει άξιους επιστήμονες. Το δεύτερο αφορά την ευαισθητοποίηση του κόσμου στη δωρεά οργάνων. Πρέπει όλοι μας να το δούμε θετικά».
21.49: Συγκινημένος από την αγάπη του κόσμου, αλλά και την προσπάθεια των γιατρών είναι ο πατέρας του 7χρονου Δημήτρη, που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην Εντατική Μονάδα του Νοσοκομείου του Ρίου με ηπατική ανεπάρκεια και το πρωί της Παρασκευής πετά για Γερμανία με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, για να χειρουργηθεί σε εξειδικευμένο νοσοκομείο.
Μιλώντας πριν από λίγο στο thebest.gr, o πατέρας μας μετέφερε να χαρμόσυνα νέα για την επέμβαση του γιου στο Ανόβερο, όπου ήδη οι γιατροί της παιδιατρικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου έχουν κάνει της απαραίτητες συνεννοήσεις με τους εκεί συναδέλφους τους.
Δότης θα είναι ο πατέρας του Δημήτρη, αφού έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και είναι ο πλέον συμβατός.
Ο ίδιος μιλώντας στο thebest.gr δεν έκρυψε τη χαρά του για τη θετική εξέλιξη: «Τόσο οι γιατροί εδώ, όσο και αυτοί της Γερμανίας είναι αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά» για να προσθέσει αμέσως μετά:
«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος από το ενδιαφέρον και την κινητοποίηση του απλού κόσμου, που χωρίς να μας ξέρει ήρθαν για να δώσουν αίμα και να μας στηρίξουν. Τους ευχαριστώ όλους και θέλω να περάσω δυο μηνύματα: Το πρώτο ότι το ΕΣΥ θα πρέπει να στηριχθεί από όλους μας. Διαθέτει άξιους επιστήμονες. Το δεύτερο αφορά την ευαισθητοποίηση του κόσμου στη δωρεά οργάνων. Πρέπει όλοι μας να το δούμε θετικά».
Ο μικρός ασθενής μαζί με την οικογένειά του, που δεν έχει φύγει ούτε λεπτό από το νοσοκομείο και ομάδα γιατρών της Παιδιατρικής Κλινικής, αναχωρούν στις 7 το πρωί για τη Γερμανία.
ΝΩΡΙΤΕΡΑ: Μιλώντας στο thebest.gr ο διοικητής του ΠΠΝΠ Χαράλαμπος Μπονάνος, αναφέρθηκε στην κινητοποίηση του μηχανισμού για την διακομιδή του μικρού Δημήτρη στο Αννόβερο.
Ο κ. Μπονάνος μίλησε για τον διευθυτή της μονάδας Παίδων του Νοσοκομείου Ανδρέα Ηλιάδη, λέγοντας οτο "τέτοιοι επιστήμονες αποτελού τιμή για το ΕΣΥ" αφού ο συγκεκριμένος επιστήμονας στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Δημήτρη και ήταν ο άνθρωπος που κίνησε τις διαδικασίες για να πάνε όλα καλά.
Ακόμη ο κ. Μπονάνος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Μεγάρου Μαξμου, όσο και του Υπουργείου Υγείας, τονίζοντας: "Ακουσα τον Πρωθυπουργό να δίνει εντολή για την απογείωση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους"
Αγώνας δρόμου και κινητοποίηση του Μεγάρου Μαξίμου και του Υπουργείου Γείας, ποροκειμένου αύριο το πρωί να μεταβεί στο Αννόβερο 7χρονος στο Αννόβερο
Το παιδάκι νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών αντιμετωπίζοντας σοβαρό πρόβλημα υγείας και ήδη έχουν κινηθεί όλες οι διαδικασίες προκειμένου να μεταβεί στο Αννόβερο με το Πρωθυπουργό αεροσκάφος.
Για την μεταμόσχευση έχει βρεθεί μόσχευμα, αλλά αν μέχρι αύριο δεν κινηθούν οι διαδικασίες τότε δεν θα είναι διαθέσιμο για τον 7χρονο.
Η εξέλιξη προκάλεσε συναγερμό και με εντολή του Μεγάρου Μαξίμου κινήθηκαν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες προκειμένου ν α γίνει η διακομιδή αύριο Παρασκευή με το Πρωθυπουργικό αεροσκάφος από το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας
Ο μικρός Δημήτρης από την Κέρκυρα που πριν λίγα 24ωρα μεταφέρθηκε απο το νησί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών με C130, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, αφού εδώ και μια εβδομάδα νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο με ηπατική ανεπάρκεια.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr