Πάνω από 5-6 φορές ο τραγουδιστής Χρήστος Μάστορας αναγκαζόταν από μικροφώνου να φωνάζει ονόματα μικρών παιδιών που είχαν χάσει τους γονείς τους
TOY TAKH Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΥ
Η live μουσική εμφάνιση του δημοφιλούς νεανικού γκρουπ Μέλισσες αποτέλεσε όπως ήταν αναμενόμενο την πιο «δυνατή» στιγμή των δρώμενων της χθεσινής Ημέρας Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2014 (Σάββατο 18 Ιανουαρίου).
Το πενταμελές γκρουπ με μεγάλη όρεξη και διάθεση να διασκεδάσει και να παρασύρει στους ρυθμούς του το κοινό που είχε κατακλύσει την πλατεία Γεωργίου, χάρισε ένα απολαυστικό στο μεγαλύτερο μέρος του διάρκειας μιάμιση ώρας, πρόγραμμα.
Ξεκίνησαν λίγο πριν τις 21.00 το βράδυ και ολοκλήρωσαν την εμφάνιση τους χωρίς μπιζάρισμα μετά τις 22.30. Το κοινό προφανώς ήθελε κι άλλο αλλά όπως φάνηκε δεν υπήρξαν περιθώρια για παράταση της εμφάνισης τους.
Μόλις είπαν το τελευταίο τους κομμάτι και ευχαρίστησαν τον κόσμο, πήρε το λόγο κατευθείαν η παρουσιάστρια των εκδηλώσεων της Ημέρας Έναρξης (Κατερίνα Τσουκαλά) ευχήθηκε σε όλους το φετινό καρναβάλι να είναι το καλύτερο της ζωής τους και έκανε πάσα στον γνωστό dj Gogos που ανέλαβε την μουσική σκυτάλη και καρναβαλική διασκέδαση με πρώτο κομμάτι, ποιο άλλο βέβαια από το κλασικό «Πατρινό Καρναβάλι για πάντα» του Τάσου Μαραγκού σε μοντέρνο remix.
Αυτό που έκανε εντύπωση και «διατάρασσε» κάθε λίγο την συναυλία του γκρουπ Μέλισσες ήταν η αναγκαστική ανακοίνωση από το μικρόφωνο των ονομάτων μικρών παιδιών που είχαν χαθεί μέσα στην πολυκοσμία της πλατείας. Αυτό επαναλήφθηκε τουλάχιστον 5-6 φορές και είναι αλήθεια ότι ο μοναδικός τρόπος βοήθειας για να ξαναβρούν οι γονείς τα παιδιά τους, ήταν να ακουστεί αυτό από μικροφώνου!
Στη διάρκεια της συναυλίας του γκρουπ η πλατεία Γεωργίου σχεδόν γέμισε όπως και την ώρα της κήρυξης έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2014 από τον Δήμαρχο Γιάννη Δημαρά και την ρίψη των παραδοσιακών στην περίπτωση πυροτεχνημάτων (γύρω στις 20.20 έγιναν αυτά). Ωστόσο νωρίτερα τα πράγματα από πλευράς προσέλευσης κόσμου όπως σχολιαζόταν, ήταν μάλλον απογοητευτικά.
Δεν έλειψε και ένα καπνογόνο που άναψε σχεδόν μπροστά από τη σκηνή που τραγουδούσαν οι Μέλισσες, από θερμόαιμη προφανώς παρέα καθώς και τα μπουκάλια Μαυροδάφνες που σε κάθε καρναβάλι έχουν τιμητική τους.
Αρνητικά σχολιάστηκε το ότι ο Δήμος δεν κατέβασε φέτος έστω άβαφο το άρμα του βασιλιά καρνάβαλου (προφανώς λόγω των προβλημάτων που προηγήθηκαν στην Κοινωφελή Επιχείρηση – Πατρινό Καρναβάλι και τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στο Καρναβαλικό Εργαστήρι).
Βέβαια οι ιθύνοντες διά στόματος του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κωνσταντίνου Τρίγγου που είχε μιλήσει στο thebest.gr, είχαν πει δημοσίως ήδη από τις προηγούμενες μέρες ότι φέτος δεν θα παρουσίαζαν τον βασιλιά καρνάβαλο στην Ημέρα Έναρξης! Ο κόσμος ωστόσο και ιδιαίτερα οι ξένοι επισκέπτες (όσοι τέλος πάντων είχαν έρθει χθες) περίμεναν και ήθελαν να δουν το μεγαλειώδες άρμα του καρνάβαλου.
Επιστρέφοντας στις Μέλισσες, μας άρεσε που ήταν επικοινωνιακοί, ιδίως ο συμπαθής τραγουδιστής τους Χρήστος Μάστορας αλλά και ο μπασίστας και τραγουδιστής που «ράπαρε» κιόλας σε πολλά κομμάτια Κώστας Μαυρογέννης.
Όπως είπαν σε ένα σημείο, «έχουμε βγει κι εμείς στο Πατρινό Καρναβάλι και ήμασταν εδώ στην πλατεία Γεωργίου και τους γύρω δρόμους με μία μαυροδάφνη».
Μάλιστα σε ένα σημείο της συναυλίας ανέφεραν την φράση "έχουμε γίνει κουρούμπελα"!
Επίσης ήταν έξυπνο που οι Μέλισσες δεν περιορίστηκαν μόνο στα δικά τους κομμάτια αλλά παρουσίασαν και τραγούδια άλλων καλλιτεχνών μέχρι κι ένα ποτ πουρί αγαπημένων κομματιών όπως η «Άνοιξη», το «Να λοιπόν γιατί σ’ αγάπησα» του Γ. Πάριου, το «Χωρίς εσένα» των Vips, το "Ένα και δύο πηδάω τα κύματα" των Stavento αλλά και αμιγώς καρναβαλικά τραγούδια όπως η Μακαρένα, το Λαμπάντα και κομμάτια των Locomondo. Mέχρι και Σάκη Ρουβά, Άννα Βίσση (Όσο έχω φωνή θα στο τραγουδάω) και Γιώργο Δημητριάδη (Σε ένιωσα μέσα μου παντού) είπαν και ξεσήκωσαν τον κόσμο.
Λίγο σε κάποια ξένα, πιο ροκ και ραπ κομμάτια που είπαν δεν μας πολυάρεσαν όπως και σε μία μικρή δήθεν «Ισπανική» μουσική παρλάτα που επιχείρησαν που δεν έβγαλε γέλιο.
Εννοείται ότι όταν είπαν τις επιτυχίες τους όπως το «Κρυφά», το «Κι έλεγες», τα «Επικίνδυνα φιλιά», την «Μόνη επιλογή» και το «Σε θυμάμαι» έγινε χαμός ενώ προμόταραν και ένα νέο τους κομμάτι με τίτλο «Ένα».
Η αίσθηση γενικά ήταν ότι οι Μέλισσες φάνηκε να είναι μία σχεδόν ιδανική επιλογή για μία τέτοια ανοικτή λαική βραδιά διασκέδασης όπως είναι η Έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού καθώς έχουν καλή επαφή και «δίαυλο» επικοινωνίας με τη νεολαία που τους αποθέωσε.
Ωραία στιγμή ήταν όταν ο Χρήστος Μάστορας συνεπαρμένος από το όλο κλίμα που επικρατούσε και το κέφι, πήρε το κινητό του τηλέφωνο και ενόσω τραγουδούσε απαθανάτιζε τον κόσμο που τραγουδούσε και χόρευε!
Καλό καρναβάλι λοιπόν.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr