Αυτό το Σάββατο 14/12/2013
Το Κινηματογραφικό τμήμα των Πολιτιστικών Ομάδων των Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών συνεχίζει τις Σαββατιάτικες προβολές του και αυτό το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 στις 21.30 στο στέκι των ομάδων στην οδό Αλεξίου Υψηλάντου 122, θα δείξουν την ταινία "Μέγαρο Γιακουμπιάν - Omaret Yakobean", που είναι κοινωνική ταινία Αιγυπτιακής παραγωγής του 2006. Διάρκεια: 172'
Η ταινία είναι σε σκηνοθεσία Μαρουάν Χαμέντ και παίζουν οι Αντέλ Ιμάμ, Γιούσρα, Νουλ Ελ Σαρίφ.
Οι ιστορίες των (κάθε κοινωνικής τάξης και οικονομικής κατάστασης) ενοίκων ενός από τα πάλαι ποτέ πολυτελή, αλλά πλέον παρηκμασμένα κτίσματα του Καΐρου, αποτελούν το σεναριακό επίκεντρο του φιλμ.
Έρωτες, πολιτική, προδοσία και διαφθορά συνθέτουν ένα μωσαϊκό της σύγχρονης Αιγύπτου, σε μια ταινία γύρω από τις ζωές των κατοίκων ενός παρηκμασμένου, πολυτελούς κτιρίου στην καρδιά του Καϊρου.
Ο Χαμέντ μεταμορφώνει το best seller του Αλάα αλ-Ασουάνι, σε γνήσιο λαϊκό σινεμά στην πιο χορταστική εκδοχή του. Οι πιο προκλητικές -για τα δεδομένα της Ισλαμικής αυτής χώρας- πτυχές, όπως η περίπτωση του ομοφυλόφιλου διπλωμάτη, μοιάζουν ακόμα συντηρητικές στο δυτικό μάτι. Πώς όμως μπορείς να αντισταθείς στην απολαυστική υπερβολή ενός αυθεντικού ανατολίτικου μελό, φτιαγμένου για να συγκινήσει ακόμα και τον πιο καχύποπτο θεατή, όπως χαρακτηριστικά διερωτήθηκε το σάιτ e-go.gr.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr