Το... γονίδιο του παππού
Το... γονίδιο του παππού του φαίνεται πως έχει πάρει ο Φαμπιέν Κουστό, ο οποίος θα περάσει 31 ημέρες σε ένα υποβρύχιο εργαστήριο, ανοιχτά της Φλόριντα. Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα Espresso, μαζί με άλλα πέντε άτομα από την ερευνητική ομάδα του, ο Φαμπιέν Κουστό θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει με επιτυχία το όλο εγχείρημα, το οποίο θα ονομαστεί "Mission 31" και θα μεταδίδεται live 24 ώρες το 24ωρο σε επιστήμονες και φοιτητές σε ολόκληρο τον κόσμο.
Μάλιστα, όλο αυτό, θα γίνει με αφορμή την 50η επέτειο από μια παρόμοια αποστολή που είχε κάνει ο διάσημος παππούς του Φαμπιέ, ο Ζακ Ιβ Κουστό, ο οποίος πέρασε 30 ημέρες σε ένα πλεούμενο που ήταν βυθισμένο στο νερό και συγκεκριμένα στην Ερυθρά θάλασσα και στη συνέχεια βραβεύτηκε για το ντοκιμαντέρ με τίτλο "Κόσμος χωρίς ήλιο" που βασίστηκε στην εμεπιρία του.
"Όταν ο παππούς μου ολοκλήρωσε την αποστολή του, έκανε την παραγωγή ντοκιμαντέρ που βραβεύτηκε αλλά έγινε στόχος κριτικής που είχε να κάνει με την καχυποψία πολλών για το πώς είναι δυνατόν να καταγράψει τόσο εντυπωσιακές υποβρύχιες σκηνές" είπε ο 45χρονος Φαμπιέν Κουστό, στην ανακοίνωση της αποστολής.
"Εμείς τώρα, χρησιμοποιώντας την τελευταία τεχνολογία στις κάμερες θα μπορούμε να δείξουμε στον κόσμο κάθε δευτερόλεπτο της "Mission 31" σε πραγματικό χρόνο και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα συγκλονίσει τον κόσμο".
Η... υποβρύχια ζωή, θα ξεκινήσει για τον Φαμπιέν Κουστό την 1 Οκτωβρίου.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr