ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σερβία: Προσεύχονται για να σβήσουν οι φωτιές

Κοινοποίηση
Tweet

Έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στο Θεό

Στην προσευχή για βροχή έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους οι κάτοικοι της Σερβίας για την κατάσβεση των πυρκαγιών που μαίνονται σε διάφορα σημεία της χώρας. Εκατοντάδες πιστοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ενός επισκόπου της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, στην πόλη Βάλιεβο, για ομαδική προσευχή προκειμένου να βρέξει και να καταστεί ευκολότερο το έργο των πυροσβεστών.

Υπό έλεγχο τέθηκε πάντως χθες η μεγάλη πυρκαγιά στο όρος Σούμποβορ, στην κεντρική Σερβία, όπου περίπου 600 άτομα επιχειρούν για την κατάσβεσή της.

Λίγο νωρίτερα είχε αποφασιστεί η εκκένωση της περιοχής, αλλά τα σχέδια εγκαταλείφθηκαν καθώς άλλαξε η πορεία του πύρινου μετώπου.

Η σερβική κυβέρνηση ζήτησε βοήθεια από τη Ρωσία για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ επιστρατεύτηκαν και μονάδες του στρατού.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις