Κατηγορία : Παραδοσιακή κουζίνα Νο23
Ένα πιάτο με άρωμα ανατολής. Αποτελεί εξαιρετικό μεζέ για τη μπύρα και το τσίπουρο καθώς και ορεκτικό σε μενού κρεατικών. Ας το φτιάξουμε!
Υλικά
3-4 μελιτζάνες φλάσκες σε λεπτές φέτες
Για τη σάλτσα ντομάτας
5-6 ώριμες ντομάτες στον τρίφτη
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο στον τρίφτη
1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
2 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
Πάπρικα γλυκιά, κανέλλα σε σκόνη, τριμμένο μοσχοκάρυδο, 2-3 κλαράκια γαρύφαλλο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη γέμιση
400 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 ξερό κρεμμύδι στον τρίφτη
1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1/2 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
1 αβγό
Μπαχάρι, κύμινο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τις φέτες μελιτζάνας σε ταψί και τις ψήνουμε στους 200 για 15 λεπτά.
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαλακώσουν και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστούν τα υγρά και προσθέτουμε τη ντομάτα, το μαϊντανό και τα μπαχαρικά μας. Βράζουμε για περίπου 15 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε καλά να έχουμε ομοιογενές μείγμα. Τα πλάθουμε σαν σουτζουκάκια και τυλίγουμε το καθένα με μία φέτα μελιτζάνας. Τα τοποθετούμε σε ταψί το ένα δίπλα στο άλλο και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 για περίπου 40 λεπτά.
Καλή απόλαυση!
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr