MARIA'S TASTE

/

Χταπόδι ξυδάτο με λαχανικά

Κοινοποίηση
Tweet

Κατηγορία : Θαλασσινά Νο4

Παραδοσιακός ελληνικός αγαπημένος μεζές που ο καθένας μπορεί να βάλει και λαχανικά της επιλογής του ή καθόλου. Αυτή είναι η δική μου πρόταση.

Υλικά

1 χταπόδι ολόκληρο

1 καρότο

1 πιπεριά

Μερικά καπαρόμηλα

Μαϊντανός

2 δαφνόφυλλα

Κόκκοι πιπεριού

Ξύδι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Παίρνουμε το χταπόδι το πλένουμε, κόβουμε το κεφάλι του και κρατάμε τα πόδια. Τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό νερό και τα φύλλα δάφνης για να βράσουν.

Όταν πάρουν βράση και αφρίσουν χύνουμε το νερό, βάζουμε καινούριο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Αυτό το κάνουμε για να ξαρμυρίσει το χταπόδι, αλλιώς θα είναι πολύ αλμυρό.

Βράζουμε μέχρι το χταπόδι να μαλακώσει. Ο χρόνος διαφέρει σημαντικά ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι. Ένα χταπόδι ενός κιλού θέλει τουλάχιστον μία ώρα. Καλύτερα να το δοκιμάζετε αν έχει μαλακώσει, τρυπώντας το με ένα πιρούνι.

Όταν είναι έτοιμο το βάζουμε σε βαθύ γυάλινο μπολ με λίγο από το νερό του. Ψιλοκόβουμε μέσα στο μπολ το καρότο, την πιπεριά, το μαϊντανό και προσθέτουμε τα καπαρόμηλα και τους κόκκους πιπεριού.

Βάζουμε ξύδι μέχρι  σχεδόν να σκεπαστούν τα υλικά, κλείνουμε το μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ημέρα και διατηρείστε το πάντα στο ψυγείο.

Στο σερβίρισμα προσθέστε ελαιόλαδο.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Maria's taste