CULTURE

/

«Τα λιοντάρια της πλατείας» σε διασκευή Παύλου Σκούρα

Κοινοποίηση
Tweet

Στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2012

Μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση, ένα διαδραστικό παραμύθι σε κείμενα και θεατρική διασκευή Παύλου Σκούρα με τίτλο «Τα Λιοντάρια της Πλατείας» αρχίζουν το ταξίδι τους σήμερα Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στην αίθουσα «Αίγλη» στη Veso Mare, όπου και θα παρουσιάζονται μέχρι την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου. Μια παράσταση που φιλοδοξεί να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν τον πολιτισμό της πόλης μας. Οι παραστάσεις θα είναι πρωινές για τα σχολεία τις καθημερινές αλλά θα υπάρχουν και παραστάσεις για το κοινό τα Σαββατοκύριακα.

Πρόκειται για μια θεατρική παράσταση που αναφέρεται στις ρίζες του Πατρινού Καρναβαλιού και στην ιστορία της πόλης. Τα παιδιά ανακαλύπτουν την πόλη και τον Πολιτισμό της. Είναι κοινή συνείδηση, ότι σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι απαραίτητη η δημιουργία μιας δυνατής ταυτότητας και η ενίσχυση του ρόλου των πολιτών.

Για να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τις αξίες και την ιστορία μας, πρέπει πρώτα να τη γνωρίσουμε και να τη συνδέσουμε με τον τόπο και το μέλλον μας.

Το γεγονός αυτό γίνεται ακόμα σημαντικότερο, όταν πρόκειται για τους μικρούς πολίτες, που σύντομα θα πάρουν την πόλη στα χέρια τους. Για το σκοπό αυτό ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων σχεδίασε μια παράσταση-πρόγραμμα γνωριμίας σημαντικών θεσμών και τόπων της πόλης.

«Τα Λιοντάρια της Πλατείας» είναι ένα διαδραστικό παραμύθι του Παύλου Σκούρα με εικόνες της Γεωργίας Παράσχη, για το μύθο των 8 λιονταριών της πλατείας που ήθελαν να γίνουν βασιλιάδες…

Μια ξεχωριστή παράσταση που δίνει στα παιδιά την ευκαιρία, όχι μόνο να ψυχαγωγηθούν, αλλά να έρθουν σε επαφή με διάφορες μορφές θεάτρου…από τη σκηνική απόδοση ενός παραμυθιού, μέχρι τη μαγεία του θεάτρου σκιών και τελικά την ουσιαστική συμμετοχή των παιδιών, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι.

Πρόκειται για μια εξ ολοκλήρου πατρινή παραγωγή, τόσο όσον αφορά στους συντελεστές της όσο και στο περιεχόμενο του μύθου αλλά και στη γενικότερη φιλοσοφία της.

Μετά το τέλος της παράστασης για τα σχολεία, θα αρχίζει καρναβαλική γιορτή-πάρτι για όλα τα παιδιά με πολλή μουσική, σοκολατοπόλεμο κλπ.

Το κόστος συμμετοχής έχει οριστεί στα 3 ευρώ ανά παιδί και καλύπτει και την παράσταση και τη συμμετοχή στη γιορτή που ακολουθεί.

 

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο-συγγραφή παραμυθιού: Παύλος Σκούρας

Σκηνοθετική και παιδαγωγική επιμέλεια-βασική εμψύχωση θεατρικού παιχνιδιού-επιμέλεια κοστουμιών: Ανδριάνα Ταβατζή

Μουσική-ούτι: Μάνια Ασημακοπούλου

Πιάνο-κρουστά-τραγούδι: Άνυ Καλλίνικου-Μάνια Ασημακοπούλου

Σκηνικά-φιγούρες: Αρίστη Μπελαβγένη-Παύλος Σκούρας-Χρήστος Καλπουζάνης

Παίζουν: Ανδριάνα Ταβατζή, Μελίνα Κουτσοχέρα, Σπυριδούλα Κοσμοπούλου, Λύβια Μπαγούρη

Θέατρο Σκιών: Χρήστος Καλπουζάνης-Παύλος Σκούρας

Θεατρικό Παιχνίδι: Κωνσταντίνα Τσιβγά-Άνυ Καλλίνικου-Δημήτρης Σακελαρίου-Ρούλη Ασημακοπούλου-Ελένη Χειμωνίδου-Αντιγόνη Βουτσινά-Ναταλία Λαϊνά-Αθηνά Μούσιου-Παναγιώτης Καλομοίρης

*Για πληροφορίες, κρατήσεις και προγραμματισμό επισκέψεων σχολείων, στα τηλέφωνα: 2610 278206 και 2610 278730(κα Ρένα Παναγιωτοπούλου)

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture