Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εγκύλιος προς το λαό από την Ιερά Σύνοδο μετά το ντοκιμαντέρ του Σκάι για το 1821

Εγκύλιος προς το λαό από την Ιερά Σύνοδο...

Θα διανεμηθεί στις Εκκλησίες ανήμερα την 15η Μαρτίου

H προβολή από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ του ντοκιμαντέρ για το 1821, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, θα είναι το κύριο θέμα της νέας εγκυκλίου «Προς τον Λαό» που εκδίδει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε τη σύνταξη της εγκυκλίου. Μάλιστα, έχει ήδη ανατεθεί σε Συνοδική Επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν και καθηγητές.

Το κείμενο θα εγκριθεί από τη 12μελή Διαρκή Ιερά Σύνοδο, που θα συνεδριάσει στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου. Στη συνέχεια, αφού τυπωθεί, θα διανεμηθεί στους ναούς των μητροπόλεων που υπάγονται στην Εκκλησία της Ελλάδος -πιθανότατα- την 25η Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία ο ελληνισμός εορτάζει την Επανάσταση του 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Το τελευταίο διάστημα κληρικοί όλων των βαθμίδων έγιναν αποδέκτες έντονων διαμαρτυριών από πιστούς που ζητούσαν να λάβει θέση η Εκκλησία και να αποκατασταθεί η αλήθεια όσον αφορά το τι σημαίνει για τον ελληνισμό και την Ορθοδοξία η Επανάσταση του 1821. Οι κληρικοί μετέφεραν το κλίμα στη Σύνοδο και εκεί ελήφθη η απόφαση να κυκλοφορήσει σχετική εγκύκλιος.

Ενδεικτική του κλίματος που κυριαρχεί, είναι η επιστολή διαμαρτυρίας που είχε αποστείλει στον πρωθυπουργό ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.

Στην επιστολή του, μεταξύ άλλων, ο κ. Χρυσόστομος τόνιζε: «Λυπούμεθα βαθύτατα διότι ενώ πλησιάζει η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου, κάποιοι ανιστόρητοι -δυστυχώς, ανενόχλητοι- χαρακτηρίζουν ως μύθο την ευλογία του ξεσηκωμού των Ελλήνων στην Αγία Λαύρα από τον εθνεγέρτη ιεράρχη Παλαιών Πατρών Γερμανό και υβρίζουν τον ιερό αγώνα για την απελευθέρωση της Τριπολιτσάς και της Ελλάδος απάσης. Γεγονότα τα οποία ο λαός μας τα βιώνει όχι ως παρελθόντα, αλλά ευτυχώς -και προς έπαινόν του- ως παρόντα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις