Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Μελωδίες, Θεία εγκώμια & σπιρίτουαλ στη συναυλία για το Θείο Πάθος στην Ευαγγελική εκκλησία

Πάτρα: Μελωδίες, Θεία εγκώμια & σπιρ...

της Ανθής Ροδοπούλου

Από μελωδικούς ήχους, θεία εγκώμια και spiritual ψαλμωδίες μεγάλων κλασσικών δημιουργών, για το Θείο Πάθος, πλημμύρισε το περασμένο Σάββατο το βράδυ, η Ελεύθερη Ευαγγελική Εκκλησία της Πάτρας στην οδό Κανελλοπούλου.

Σε μια συγκινησιακά φορτισμένη & κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, κλασσικά μουσικά κομμάτια των Σούμπερτ, Χέντελ, Μότσαρτ αποδόθηκαν με επιτυχία από τα τμήματα της Παιδικής, Νεανικής και Μικτής Χορωδίας της Πολυφωνικής Πατρών υπό την καθοδήγηση του Μαέστρου- Καλλιτεχνικού Διευθυντή, Σταύρου Σολωμού και της διεύθυνσης των Καθηγητριών Δήμητρας Πίτσου και Αρετούσας Νικολοπούλου με τη σύμπραξη της πολυβραβευμένης σολίστ mezzo-soprano, Ειρήνης Καράγιαννη.

Στο πιάνο συνόδεψαν τους χορωδούς οι μουσικοί Λούση Χριστοδούλου και Μαρίνα Μυλωνά και στα κρουστά, ο Κώστας Κονδύλης. Προλογίζοντας την εκδήλωση, ο Καθηγητής της Ορθοπεδικής Χειρουργικής και Τραυματολογίας του ΠΠΓΝ, κ. Μίνωας Τυλλιανάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Το μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που ζούμε, είναι πανανθρώπινο και οικουμενικό.

Ο Χριστός, ο Υιός του Θεού σταυρώθηκε αποδεχόμενος έναν μαρτυρικό θάνατο κουβαλώντας της αμαρτίες μας για τη Σωτηρία όλων μας. Η Ανάσταση του Κυρίου μας», συνέχισε, «είναι αποδεδειγμένη ιστορικά, θεολογικά, επιστημονικά και κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει ότι έτσι έγιναν τα πράγματα εκείνη την εποχή βασιζόμενοι στις αληθινές μαρτυρίες των Ευαγγελίων» σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι το παράδοξο σε όλο αυτό είναι πως περιμένουμε την Ανάσταση μέσα από το θρήνο, όπως περιμένουμε την αληθινή Αιώνια Ζωή μέσα από το θάνατο για να καταλήξει, θριαμβευτικά, ότι «Αληθώς Ανέστη ο Κύριος».

Στον επίλογό του, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Σταύρος Σολωμός ανέφερε, μεταξύ άλλων, «Η θρησκευτική μέθεξη όλων αυτών των μεγάλων δημιουργών είναι ψυχική, ποτέ εγκεφαλική. Σε κάθε φράση του, ο ποιητής των εγκωμίων εγκολπώνεται σύντομες και δόκιμες συνθέσεις. Προχωρά στην καθαρτική δύναμη της ποιήσεως μαζί και της θρησκευτικής ζωής με τις διαμορφωμένες πεποιθήσεις του, με έξαρση απαλλαγμένη από κάθε σπασμωδικότητα και θορυβώδη έκρηξη».

Η δεύτερη εκδήλωση της Πολυφωνικής για τις Άγιες μέρες του Πάσχα, ήταν μία ακόμη δύσκολη προσπάθεια πολύωρης προετοιμασίας, όμως, ορθά εκτελεσμένης και ερμηνευμένης μουσικά, μιας σοβαρής, υπεύθυνης και οργανωμένης δουλειάς που προσφέρει επί 36 συνεχή έτη, αυτός ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός στα πολιτιστικά δρώμενα της Πάτρας.

Η Ειρήνη Καράγιαννη.

Η Ειρήνη Καράγιαννη.

Η Ειρήνη Καράγιαννη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture