Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ξεκίνησε από 4 Απριλίου να παίζεται το «Thunder Road – Ο Δρόμος του Κεραυνού»

Ξεκίνησε από 4 Απριλίου να παίζεται το «...

Στα Αθηναϊκά σινεμά - Σκηνοθετεί & παίζει ο Τζιμ Κάμινγκς

Ξεκίνησε να παίζεται στα Αθηναϊκά σινεμά η Αμερικανική ανεξάρτητη ταινία «Thunder Road – Ο Δρόμος του Κεραυνού» σε διανομή της Σπέντζος Φιλμ. Πρόκειται για μία ταινία -σκηνοθετικό ντεμπούτο του 33χρονου Τζιμ Κάμινγκς στη μεγάλου μήκους που χαρακτηρίστηκε ως ένας μίνι θρίαμβος για το αμερικανικό ανεξάρτητο σινεμά, μία ταινία που αγαπήθηκε ιδιαίτερα στις Νύχτες Πρεμιέρας τον περασμένο Σεπτέμβριο. Είναι όπως έγραψε το cinemagazine.gr, μια προσωπική κατάθεση ψυχής με επίκεντρο έναν αστυνομικό, ο οποίος τρεκλίζει υπό το βάρος ενός διαζυγίου και του θανάτου της μητέρας του.

To Aθηνόραμα χάρισε στην ταινία 3 αστέρια. Όπως έγραψε, είναι το ανατρεπτικό ψυχογράφημα ενός νεαρού, χωρισμένου πατέρα ενός μικρού κοριτσιού ο οποίος «γι’ ασήμαντη αφορμή» φτάνει και ξεπερνά τα όρια της νευρικής κρίσης. Μακριά από τις χολιγουντιανές ευκολίες, αλλά και τα συναισθηματικά τρικ του ανεξάρτητου σινεμά, ο Κάμινγκς (ταυτόχρονα σεναριογράφος, πρωταγωνιστής και μοντέρ) διαλέγει έναν απόλυτα αμερικανικό τρόπο για να μιλήσει για τα αδιέξοδα του σύγχρονου μέσου Αμερικανού.

Ο Τζιμ Κάμινγκς είχε προ τριετίας υπογράψει ένα πολυβραβευμένο μικρού μήκους φιλμ που είχε πάρει τον τίτλο του από το περίφημο τραγούδι του Μπρους Σπρίνγκστιν, με τον ίδιο στο ρόλο ενός συντετριμμένου αστυνομικού που αρθρώνει με κωμικοτραγικά άβολο τρόπο το τελευταίο αντίο προς τη μητέρα του.

Δύο λοιπόν χρόνια μετά, ο Κάμινγκς επέστρεψε με τη μεγάλου μήκους εκδοχή εκείνου του «Thunder Road» που είχε κυκλοφορήσει το 2016. Η ταινία εξελίχθηκε σ’ έναν αναπάντεχο θρίαμβο του ανεξάρτητου Αμερικανικού σινεμά που ξεχώρισε στο φεστιβαλικό κύκλωμα και όπως προείπαμε, αγαπήθηκε από το κοινό του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας.

Παίζουν και οι Νίκαν Ρόμπινσον, Τσέλσι Έντμούντσον, Jocelyn DeBoer, Jacqueline Doke και Macon Blair. Η ταινία που έχει κάνει εισπράξεις περίπου μισού εκατομμυρίου δολαρίων ήταν υποψήφια για το Βραβείο Ανεξάρτητου Πνεύματος Τζον Κασσαβέτη.

Διάρκεια: 92 λεπτά.

Πιθανόν το φιλμ να έρθει αργότερα και στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture