Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Μιλά η Ευγενία Αρβανίτη για τα πολεμικά απομνημονεύματα του Νίκου Δημητρακόπουλου

Πάτρα: Μιλά η Ευγενία Αρβανίτη για τα πο...

Ο Δημητρακόπουλος από την Καρύταινα είχε λάβει μέρος στον πόλεμο του 1897

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον αναμένεται το Φιλολογικό Βραδινό της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος την προσεχή Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 στις 19.00 στο αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην οδό Μαιζώνος στην Πάτρα. Έχει προσκληθεί να μιλήσει η καθηγήτρια φιλόλογος και ποιήτρια Ευγενία Αρβανίτη – Παλαιολόγου με θέμα «Σελίδες από τα Πολεμικά απομνημονεύματα του Νίκου Δημητρακόπουλου».

Ο Νίκος Δημητρακόπουλος όπως ανέφερε στο thebest.gr η Ευγενία Αρβανίτη υπήρξε νομομαθής που είχε υπηρετήσει ως έφεδρος αξιωματικός στον ατυχή πόλεμο της Ελλάδας με την Τουρκία το 1897. Το υλικό που επιμελήθηκε και επεξεργάστηκε η κυρία Αρβανίτη προέρχεται από δημοσιευμένα κείμενα του Νίκου Δημητρακόπουλου, ο οποίος καταγόταν από την Καρύταινα της Γορτυνίας. Τα κείμενα αυτά τα έχει συγκεντρώσει σ’ ένα βιβλίο ένας μεταγενέστερος συντοπίτης του που είναι πολεοδόμος και μέλος στον σύλλογο των Εν Αθήναις κατοίκων της Καρύταινας, ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει αυτό το βιβλίο το ερχόμενο καλοκαίρι παράλληλα με τα εγκαίνια του αναπαλαιωμένου σπιτιού του Δημητρακόπουλου.

Η Ευγενία Αρβανίτη που έχει μιλήσει κι άλλες φορές στα Φιλολογικά Βραδινά της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος όπως τον περασμένο Μάιο για την γυναίκα στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη, έκανε και την λογοτεχνική επιμέλεια και προσαρμογή των κειμένων του Δημητρακόπουλου από την λόγια γλώσσα όπου ήταν γραμμένα, στην καθομιλουμένη.

Την κυρία Αρβανίτη θα προλογίσει ο πρόεδρος της Εταιρείας Λεωνίδας Μαργαρίτης, νομικός και λογοτέχνης.

Κείμενο: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture