Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έπεσε στα δικαστήρια της Πάτρας η αυλαία για τον θάνατο του 14χρονου Πάνου Τζαβάρα

Έπεσε στα δικαστήρια της Πάτρας η αυλαία...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Δικαιωμένη δηλώνει η οικογένεια - «Η στιγμιαία και παντοτινή ανακούφισή μου είναι ότι δεν ακούμπησα το παιδί» είπε η οδηγός

Εξίμισι χρόνια μετά το τραγικό δυστύχημα που του κόστισε τη ζωή, έπεσε σήμερα στο εφετείο της Πάτρας, η αυλαία για τον θάνατο του 14χρονου Πάνου Τζαβάρα. Το δικαστήριο δεν άλλαξε την ποινή που πρωτόδικα είχε δοθεί στην οδηγό, επιβάλλοντας 2,5 χρόνια με αναστολή, αναγνωρίζοντας όμως το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς

 

«Πρόκειται για μία ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης απόφασης αφού η ποινή είναι ίδια με αυτή της πρωτόδικης απόφασης και παρά την αναγνώριση των ελαφρυντικών, δεν μειώθηκε καθόλου» δήλωσε στο thebest.gr  ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Περικλής Πασχάκης.

«Πανούλη ακούς; Δικαιωθήκαμε»

Ιδιαίτερα ταραγμένη και συναισθηματικά φορτισμένη η οδηγός του μοιραίου τζιπ αφηγήθηκε, από την πλευρά της, ενώπιον του δικαστηρίου, όσα έγιναν την ημέρα του τροχαίου δυστυχήματος που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία της Πάτρας.

Η απολογία της

Ανέφερε ότι παίρνοντας την κλειστή στροφή και χωρίς να έχει ορατότητα ήρθε αντιμέτωπη με το ποδήλατο και το 15χρονο παιδί που, σύμφωνα με όσα υποστήριξε στην απολογία της, έπεσε πάνω της. Εξήγησε ότι έκανε έναν ελιγμό στα αριστερά, στην προσπάθειά της να αποφύγει τον 15χρονο, ενώ τόνισε ότι το αυτοκίνητό της μετακινήθηκε στη δεξιά πλευρά του δρόμου, μετά από υπόδειξη της τροχαίας ενώ ισχυρίστηκε ότι πήρε τη στροφή με 30-35 χλμ.

«Η στιγμιαία και παντοτινή ανακούφιση μου είναι ότι δεν ακούμπησα το παιδί»

 

«Η στιγμιαία και παντοτινή ανακούφισή μου είναι ότι δεν ακούμπησα το παιδί» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ ήταν κατηγορηματική ως προς τον ισχυρισμό της ότι η σύγκρουση έγινε στο δικό της ρεύμα, τονίζοντας ότι δεν θα μπορούσε να ζήσει, εάν τα πράγματα είχαν γίνει διαφορετικά.

Κατά την απολογία της, ανέφερε επίσης ότι βγήκε από το αυτοκίνητό της σε κατάσταση σοκ και ότι έλεγε σε όσους βρίσκονταν εκεί να μην αγγίζουν το παιδί και γίνει μεγαλύτερο κακό. «Το ασθενοφόρο έφτασε πολύ γρήγορα. Η πρώτη μου μέριμνα ήταν να μάθω ποια ήταν η κατάσταση της υγείας του παιδιού» ανέφερε τονίζοντας ότι προσπάθησε να έρθει σε επαφή με την οικογένεια του 15χρονου.

Η μοιραία μέρα και το τραγικό δυστύχημα

Ήταν 2 Μάιου 2012 όταν ο 14χρονος επέστρεφε- μαζί με τον 13χρονο αδελφό του- από το σχολείο, με το ποδήλατο του και ένα μαύρο τζίπ τον παρέσυρε.

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο 14χρονος Πάνος Τζαβάρας - Θλίψη σε όλη την πόλη- Θρήνος για τους συμμαθητές του

Έδωσε μάχη στην Εντατική του νοσοκομείου του Ρίου και άφησε την τελευταία του πνοή 17 μέρες μετά το μοιραίο τροχαίο.

Ο θείος του αξέχαστου Πάνου Τζαβάρα, Θάνος Δούρος σε σχετική ανάρτησή του στο facebook αναφέρει: "Ένα μεγάλο κεφάλαιο έκλεισε επιτέλους σήμερα στα δικαστήρια με ηθική δικαίωση-λύτρωση για την οικογένειά μας 6,5 χρόνια μετά. Πανούλη ακούς; Δικαιωθήκαμε!".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια της μητέρας του Πάνου, Φαίδρας Δούρου, σε μία συμβολική κίνηση, φόρεσε σύσσωμη,  μπλουζάκια με τη φωτογραφία του σήμερα στα δικαστήρια.

Στα δικαστήρια πάλι ο θάνατος του 14χρονου Πάνου Τζαβάρα- Η κατάθεση του αδελφού του που ήταν μπροστά στο τροχαίο

Από αριστερά Θάνος Δούρος, Φαίδρα Δούρου, Ευγενία Ορφανού - Δούρου, Μαρία Δούρου φορώντας μπλουζάκια με φωτογραφία του 14χρονου Πάνου Τζαβάρα

Από αριστερά Θάνος Δούρος, Φαίδρα Δούρου...

Από αριστερά Θάνος Δούρος, Φαίδρα Δούρου, Ευγενία Ορφανού - Δούρου, Μαρία Δούρου φορώντας μπλουζάκια με φωτογραφία του 14χρονου Πάνου Τζαβάρα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις