Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Παπαδημούλης από την Πάτρα: Αυτοκτονική η στάση της Φώφης Γεννηματά

Παπαδημούλης από την Πάτρα: Αυτοκτονική ...
Βγενόπουλος Φάνης

Η συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ με τις προοδευτικές δυνάμεις θα αποτυπωθεί στα ψηφοδέλτια

Αισιόδοξος για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών στην Πάτρα το πρωί της Τρίτης. Ο κ. Παπαδημούλης βρέθηκε από το βράδυ της Δευτέρας στην Αχαϊκή πρωτεύουσα για να μιλήσει σε εκδήλωση που οργάνωσε η «Πρωτοβουλία Πολιτών Πάτρας για την Ενότητα των Προοδευτικών Δυνάμεων», με θέμα «Η ανάγκη σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Στην ίδια εκδήλωση μίλησαν ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης και ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κ. Παπαδημούλης σχολιάζοντας τη χθεσινοβραδινή εκδήλωση, έκανε λόγο για μαζικότητα και παλμό που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των διοργανωτών και επεσήμανε πως αυτή η δυναμική στέλνει ένα μήνυμα αναγκαιότητας να πυκνώσουν οι πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση ενός προοδευτικού πόλου στην Ελλάδα με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ανέφερε, σε άλλο σημείο, ο κ. Παπαδημούλης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η βούληση η συμμαχία αυτή να αποτυπωθεί και στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις ευρωεκλογές, αλλά και στις εθνικές εκλογές, προαναγγέλλοντας ένα άνοιγμα του κυβερνώντος κόμματος στο χώρο της Κεντροαριστεράς, των Πρασίνων, κτλ.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, προέβλεψε ότι στις εθνικές εκλογές, που το καλύτερο για την χώρα είναι να γίνουν τον προσεχή Οκτώβριο, όπως υπογράμμισε, το άθροισμα του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του, με αυτό της ΝΔ με τις συνεργασίες της, θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει το 70%.

«Οι εκλογές θα είναι ντέρμπι, η διαφορά θα είναι μικρή και φαβορί είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, υπό δύο προϋποθέσεις: πρώτον ότι θα αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα και την εξωστρέφειά μας ως κόμμα και κυβέρνηση, δεύτερον ότι δεν θα “φωτίσει ο θεός” την ΝΔ να αλλάξει αρχηγό, να αλλάξει τον Κ. Μητσοτάκη, πριν τις εκλόγές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης αμφισβήτησε τις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν ως πρώτο κόμμα και με διαφορά τη ΝΔ και ανέφερε πως από αυτές προκύπτει ότι η ΝΔ «έχει πιάσει ταβάνι» και πως η «ψαλίδα του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ μειώνεται».

Σκληρή κριτική σε Φώφη και ΚΙΝΑΛ

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στην Πάτρα, άσκησε δριμύτατη κριτική στη στάση του ΚΙΝΑΛ και της προέδρου του Φώφης Γεννηματά. Όπως χαρακτηριστικά είπε, η στάση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ είναι «αυτοκτονική» και πως οδηγεί το ΚΙΝΑΛ στην αγκαλιά μιας ρεβανστιστικής Δεξιάς.

Συνεχίζοντας, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως αποτελεί τεράστιο λάθος του ΚΙΝΑΛ η αντιΣΥΡΙΖΑ στάση του και πως το κόμμα και η ηγεσία, βρίσκεται σε αντίθεση ότι μόνο με τους ευρωσοσιαλιστές, αλλά και με τους ίδιους τους ψηφοφόρους του κόμματος, οι οποίοι έχουν αντιδεξιά και αντιμητσοτακική  στάση. Μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι όσοι ψήφισαν στις εσωκομματικές του Κινήματος Αλλαγής τη Φώφη Γεννηματά, το έπραξαν διότι πίστεψαν πως θα ήταν συνεχίστρια της πολιτικής παράδοσης του πατέρα της Γιώργου Γεννηματά, ο οποίος υπήρξε ανοικτός στις προοδευτικές συνεργασίες.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφέρθηκε και στην εκδήλωση που θα γίνει στις 4 Μαρτίου στην Αθήνα, με πρωτοβουλία της ευρωομάδας των σοσιαλιστών, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Λυπάμαι που η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, όχι μόνο αρνείται τη συμμετοχή στο διάλογο, αλλά να έχει βγάλει και απαγορευτικό, δηλαδή να μην πάει κανείς στην εκδήλωση που οργανώνει η πολιτική τους οικογένεια και θα μιλήσει ο αρχηγός τους Ούντο Μπούλμαν».

Κρίσιμες οι ευρωεκλογές

Όσον αφορά στις ευρωεκλογές του Μαΐου, ο κ. Παπαδημούλης, τις χαρακτήρισε ως εξαιρετικά σημαντικές και κρίσιμες για το μέλλον της Ευρώπης, γιατί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα καθορίσει τους νέους πολιτικούς συσχετισμούς και για το λόγο αυτό, όπως υπογράμμισε απαιτείται πλατιά δημοκρατική και προοδευτική συμμαχία και στην Ευρώπη.

Κατά συνέπεια, τόνισε δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για «χαλαρή ψήφο» και κάλεσε όλους τους ψηφοφόρους και ιδιαίτερα τους νέους να πάνε στην κάλπη στις 26 Μαΐου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις