Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ USA TODAY KAI PEOPLE, ΤΟ "ROMA" ΦΑΒΟΡΙ

ΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ ...

Γκλεν Κλόουζ, Μαχερσάλα Αλί, Ράμι Μάλεκ, Ρετζίνα Κινγκ στις ερμηνείες

Πλησιάζει η μεγάλη στιγμή της 91η απονομής των βραβείων Όσκαρ την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 και τα προγνωστικά ήδη δίνουν και παίρνουν από μεγάλα Μέσα ενημέρωσης αλλά και γραφεία στοιχημάτων. Την ίδια ώρα μάλλον ανακούφιση προξενεί η είδηση ότι σημαντικό ρόλο – έκπληξη στην παρουσίαση της απονομής θα έχει μεταξύ άλλων η αγαπητή μαύρη ηθοποιός Γούπι Γκόλντμπεργκ που έχει παρουσιάσει τα Όσκαρ κατά το παρελθόν όπως τη χρονιά του 1999 ενώ είναι και η ίδια τιμημένη με το χρυσό αγαλματίδιο στην κατηγορία του β’ γυναικείου το 1990 για το φιλμ «Ghost – Αόρατος εραστής».

Την 91η απονομή των βραβείων Όσκαρ θα μεταδώσει live το ABC, και στην Ελλάδα το Cosmotetv.

Η αγωνία & το ενδιαφέρον είναι μεγάλο. Θα μπορέσει άραγε να κερδίσει η Glenn Close στον α’ γυναικείο και ο Ράμι Μάλεκ στον α’ ανδρικό για το ρόλο του Φρέντι Μέρκιουρι στο "Bohemian Rhapsody" και ποια θα είναι η τύχη της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου «Η Ευνοούμενη» με τις 10 υποψηφιότητες.

Η εφημερίδα Usa Today δημοσίευσε τα δικά της προγνωστικά την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 και στην καλύτερη ταινία που είναι το τελευταίο και κυριότερο Όσκαρ που απονέμεται, αναφέρει πως θα κερδίσει το «Ρόμα» του Αλφόνσο Κουαρόν ενώ προσθέτει πως θα έπρεπε να κερδίσει η ταινία της Μάρβελ, “Black Panther"!

Στο κείμενο κάνει αναφορά και στο υψηλού προφίλ "A Star Is Born" που ωστόσο στην πορεία έχασε λίγη από την δυναμική του καθώς και στο "Green Book" που κέρδισε το κοινό, ωστόσο αν και θεωρεί σίγουρη την επικράτηση της ταινίας του Netflix, "Roma" εκφράζει την προτίμηση του στο "Black Panther", ένα διασκεδαστικό superhero blockbuster φιλμ, άρτιο τεχνικά και με «ψυχή» που θα μπορούσε να κάνει την ανατροπή.

Α’ ανδρικός ρόλος

Οι υποψήφιοι είναι οι:

Christian Bale, “Vice”

Bradley Cooper, “A Star Is Born”

Rami Malek, “Bohemian Rhapsody”

Viggo Mortensen, “Green Book”

Willem Dafoe, “At Eternity’s Gate”

Θα κερδίσει ο Rami Malek ενώ θα έπρεπε να πάρει το Όσκαρ ο Κρίστιαν Μπέιλ, ο οποίος έχει μεταμορφωθεί πλήρως ως Ντικ Τσέινι στην ταινία «Vice, Ο Δεύτερος στην ιεραρχία», ωστόσο εκείνη η δήλωση του ότι εμπνεύστηκε από τον…σατανά για το ρόλο σαν να του "κοστίζει".

Η Usa Today αναφέρει πως η ερμηνεία του Malek ως ο θεός της ροκ Freddie Mercury έχει συναρπάσει τους θεατές και το Hollywood, και έχει ήδη κερδίσει τις περισσότερες μάχες των φετινών βραβείων αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τον συνυποψήφιο του Bradley Cooper του «Ένα αστέρι γεννιέται». Όσο για τον Μπέιλ δείχνει να πέτυχε ανάλογη πειστικότατη μεταμόρφωση παίζοντας το ρόλο του πρώην Αμερικανού αντιπροέδρου Dick Cheney όπως έκανε πέρυσι ο Gary Oldman που κέρδισε το Oscar ερμηνεύοντας τον Winston Churchill.

Α’ γυναικείος ρόλος

Υποψήφιες είναι οι:

Yalitza Aparicio, “Roma”

Glenn Close, “The Wife”

Olivia Colman, “The Favourite”

Lady Gaga, “A Star Is Born”

Melissa McCarthy, “Can You Ever Forgive Me?”.

Χαμός στην συγκεκριμένη κατηγορία. Η Usa Today αναφέρει πως η Glenn Close θα κερδίσει οπωσδήποτε ενώ θα έπρεπε να κερδίσει η Lady Gaga.

H Close των "Dangerous Liaisons –Επικίνδυνες Σχέσεις", "Fatal Attraction-Ολέθρια σχέση", "The Big Chill- Η Μεγάλη ανατριχίλα", «Τhe Natural – Ο Καλύτερος», «Άλμπερτ Νομπς», ουσιαστικά θα τιμηθεί για το σύνολο της καριέρας της αν και λέγεται πως είναι ασυναγώνιστη στην «Σύζυγο». Όπως φαίνεται η Ολίβια Κόλμαν της «Ευνοούμενης» είναι πιο πίσω στα στοιχήματα και από την Lady Gaga ενώ η 26χρονη Yalitza Aparicio του «Ρόμα» είναι το απόλυτο αουτσάιντερ.

Στον β’ ανδρικό ρόλο τα πράγματα δείχνουν αρκετά ξεκάθαρα και σύμφωνα με τα προγνωστικά, θα νικήσει ο εξαιρετικός είναι γεγονός, Mahershala Ali για το “Green Book” (θα είναι το 2ο του Όσκαρ μετά το «Moonlight» το 2017).

Ικανός να κάνει την ανατροπή είναι ο βετεράνος Sam Elliott για το “A Star Is Born”. Το περιοδικό Entertainment Weekly του έκανε ένα ωραίο δισέλιδο αφιέρωμα με φωτογραφικά highlights από την 45χρονη και πλέον καριέρα του.

Στον β’ γυναικείο ρόλο η Usa Today υπογραμμίζει πως θα κερδίσει η μαύρη ηθοποιός Regina King για το “If Beale Street Could Talk” που βγήκε στις Αθηναικές αίθουσες την Πέμπτη 21/2/2019 (να δούμε αν θα έρθει και στην Πάτρα) ωστόσο αναφέρει πως θα έπρεπε να κερδίσει η Rachel Weisz για το “The Favourite – Η Ευνοούμενη” του Γιώργου Λάνθιμου.

Το μείον για τη Βάις είναι ότι είναι υποψήφια και η Emma Stone από την «Ευνοούμενη» οπότε οι ψήφοι θα μοιραστούν.

Καλύτερος σκηνοθέτης

Υποψήφιοι είναι οι:

Alfonso Cuaron, “Roma”

Yorgos Lanthimos, “The Favourite”

Spike Lee, “BlacKkKlansman”

Adam McKay, “Vice”

Pawel Pawlikowski, “Cold War”.

Θα κερδίσει ο Cuaron ενώ θα έπρεπε να το πάρει ο μαύρος σκηνοθέτης Spike Lee, ο οποίος προτάθηκε για 1η φορά στην 30χρονη καριέρα του για το συγκεκριμένο Όσκαρ.

*Τέλος το περιοδικό People στις δικές του τελικές προβλέψεις αναφέρει πως στην καλύτερη ταινία θα επικρατήσει το «Ρόμα», στον α’ ανδρικό ο Ράμι Μάλεκ ενώ θα έπρεπε να κερδίσει ο Μπράντλει Κούπερ, στον α’ γυναικείο επίσης θεωρεί σίγουρη τη νίκη της Γκλεν Κλόουζ ενώ το Όσκαρ αξίζει λίγο περισσότερο η Ολίβια Κόλμαν της «Ευνοούμενης», στον β’ ανδρικό θα κερδίσει ο Μαχερσάλα Αλί ενώ αξίζει και ο Ρίτσαρντ Γκραντ του «Θα μπορούσες να με συγχωρέσεις;», στον β’ γυναικείο υποστηρίζει πως είναι η χρονιά της Ρετζίνα Κινγκ του  “If Beale Street Could Talk – Αν η Οδός Μπιλ μπορούσε να μιλήσει” του Μπάρι Τζένκινς και τέλος στην σκηνοθεσία επιβεβαιώνει την Usa Today λέγοντας πως θα κερδίσει ο Κουαρόν ενώ θα έπρεπε το Όσκαρ να πάει στον Σπάικ Λι και φανταστείτε τι θα πει από μικροφώνου αν παρ’ ελπίδα κερδίσει!

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture