Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Συναντήσαμε την σεφ Διονυσία Αργυρίδη και μας αποκάλυψε τα μυστικά της κουζίνας του ξεχωριστού Abbey Kitchen Bar!

Συναντήσαμε την σεφ Διονυσία Αργυρίδη κα...

Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση

Το Abbey Kitchen Bar έχει διαγράψει τα τελευταία χρόνια, τη δική του ξεχωριστή πορεία στον γαστρονομικό χάρτη της Πάτρας.

Το βραβευμένο στέκι έχει γίνει αγαπημένος προορισμός για πλήθος Πατρινών που θέτουν υψηλά ποιοτικά standards για τις βραδινές τους εξόδους.

Είχαμε την χαρά να συναντήσουμε την σεφ του Abbey Διονυσία Αργυρίδη και να κάνουμε μαζί της μια ενδιαφέρουσα κουβέντα, με στόχο να μας αποκαλύψει κάποια από τα μυστικά της επιτυχίας αυτής της ομάδας ανθρώπων που ξέρουν να κάνουν τη διαφορά!

Κα Αργυρίδη σας ευχαριστούμε για την συνάντηση. Αλήθεια, πότε καταλάβατε οτι θέλετε να ασχοληθείτε με τη μαγειρική;

Τυχαία... Ο αδερφός μου εξασκεί το επάγγελμα του μάγειρα , εγώ μετά απο διάφορες δουλειές που είχα κάνει στο παρελθόν δεν είχα βρεί κάτι που να με εκφράζει , έκανα μια συζήτηση μαζί του για το τι είναι μαγειρική , μου μίλησε μόνο για τις αλήθειες του επαγγέλματος και έτσι αποφάσισα με τι ήθελα πραγματικά να ασχοληθώ... Απο εκείνη τη συζήτηση μεσολάβησαν 15 χρόνια συνεχούς εργασίας σε κουζίνες της Πάτρας , την Κρήτη και καμία στιγμή δεν μετάνιωσα για τη απόφαση που πήρα τότε.

Πού σπουδάσατε Μαγειρική και πού έχετε εργασθεί;

Φοίτησα στα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια του Οαεδ Πάτρας. ΄Εκανα την πρακτική μου στις επιχειρήσεις Σταυρόπουλου (Αρμονία και catering Σεμέλη ) έχω εργαστεί σε αρκετές επιχειρήσεις της πόλης μας όπως το Bara rara , Ginger , Due Piani , και στο εστιατόριο “ Πρίμα Πλώρα” στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Τα τελευταία 3 χρόνια με βρίσκετε στη κουζίνα του Abbey όπου είμαι επικεφαλής και συνθέτω την κάρτα του εστιατορίου.

Ποιά είναι η κουζίνα του Abbey;

Η κουζίνα του Abbey κατ΄αρχάς είναι οι άνθρωποι απο τους όποίους αποτελείται , είναι η Πόπη Υφαντή , ο Γιάννης Καναλουπίτης , η Βασιλία Μολόχα , η Αναστασία , η Ανδριανή , η Ελένη , η ΄Ελλη , καλοί συνεργάτες , σωστοί επαγγελματίες , ευσυνείδητοι που μαζί με εμένα , συνθέτουν την ομάδα θέλοντας καθημερινά να σας προσφέρουμε νοστιμο και υγιεινό φαγητό απο το πρωί μέχρι το βράδυ.

Ποιές ώρες λειτουργεί και τι προσφέρει η κουζίνα του Abbey;

Η κουζίνα του Abbey λειτουργεί απο το πρωί στις 08:00 πμ με το πρωινό μας που είναι βασισμένο στη φιλοσοφία του healthy habits , φρέσκα εποχιακά υλικά , υγιεινές χειροποίητες παρασκευές όπως χυμοί και smoothies , μπάρες βρώμης , φρεσκοψημένο ψωμί , αυγά απο κότες ελευθέρας βοσκής , λαχανικά βιολογικής γεωργίας και γενικότερα υλικά που παραλαμβάνουμε καθημερινά για το εστιατόριο απο τους καλά διαλεγμένους προμηθευτές μας. Πρόταση η όποια αποτελεί μια υγιεινή επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας .

Το μενού του εστιατορίου σερβιρεται απο τις 12:00 μμ μεχρι τις 01:00μμ. Οι γεύσεις του χειμωνιάτικου μενού μας ειναι ‘’μοντέρνα σπιτικές” , ελληνικές , καθαρές χωρίς υπερβολές , με γνώμονα την δημιουργικότητα και τη νοστιμιά. Το μενού περιλαμβάνει συνταγές και υλικά απο όλη την Ελλαδα ,όπως Τσιουχτή μακαρονάδα απο την Μάνη , Μπουγάτσα Καλαβρύτων , Σπεντζοφάι απο το Πήλιο , Μαυροδάφνη πατρών και Μοσχάτο Ρίου , ξύγαλο απο τη Σητεία Κρήτης , πέστροφα Ιωαννίνων , Κρόκος Κοζάνης , φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά , φέτα Χελμού, αλλαντικά Κερκύρας και κρέατα Ελληνικα. Επίσης θα βρείτε και κατάλογο ξεχωριστό με χορτοφαγικές επιλογές.

Ποιά είναι τα σχεδιά σας για το μέλλον;

Σίγουρα αυτό που θέλω να κάνω είναι να συνεχίσω να μαγειρεύω και να εκφράζομαι μέσα απο αυτο.

Τι θα συμβουλεύατε κάποιον νέο ή νέα που θα ήθελε να ακολουθήσει το επάγγελμα της μαγειρικής;

Σίγουρα να το αγαπήσει ... Γιατί οι μάγειρες με τη κουζίνα τους αναπτύσσουν μια σχέση ζωής και όπως κάθε σχέση απαιτεί γερές βάσεις ,αφοσίωση , θυσίες , πολύ χρόνο , υπομονή και επιμονή για να τους αποφέρει καθημερινά ένα ωραίο και σωστό αποτέλεσμα, το οποίο να τους εκφράζει και να τους ικανοποιεί. Η μαγειρική για εμένα δεν είναι ένα απλό ή ένα σκληρό επάγγελμα. Είναι δημιουργία , έκφραση , ανθρωπιά. Γι’αυτό κατ’εμέ απαιτεί σεβασμό απο την πρώτη στιγμή που κάποιος θα θελήσει να ασχοληθεί μαζί της.

Ποιά είναι η γνώμη σας για τη γαστρονομία της Πάτρας;

Οτι κρύβει πολλούς άσσους στο μανίκι της και αναφέρομαι στους εξαιρετικούς μάγειρες που έργάζονται στη Πάτρα , καλοστημένα μαγαζια , τα υλικά που παράγονται στη Πάτρα και τις γύρω περιοχές και ένα κοινό με σταθερές αξίες που ξέρει να κρίνει ποιοτικά τη δουλειά μας και δεν επηρρεάζεται εύκολα απο εφήμερες μόδες και τάσεις της εποχής μας.

 

 

Photo credits: Γιώργος Στυλιανός (George Berman)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά