Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αυτοί που έμειναν εκτός νυμφώνος των φετινών υποψηφιοτήτων των Όσκαρ

Αυτοί που έμειναν εκτός νυμφώνος των φετ...

Τα Όσκαρ δεν έδειξαν αγάπη στον Ράιαν Γκόσλινγκ & στην "Μαίρη Πόπινς" - Έμιλι Μπλαντ

Οι υποψηφιότητες των Oscar αναμένονταν από τους σινεφίλ με μεγάλο ενδιαφέρον. Εκτός όμως απ’ όσους κατάφεραν να λάβουν τις πολυπόθητες και τιμητικές nominations, τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν και σε ορισμένους που είχαν ακουστεί και συζητούνταν ότι μπορεί να έμπαιναν στην κούρσα των βραβείων αλλά τελικά έμειναν εκτός νυμφώνος. Σε άρθρο του Entertainment Weekly έγινε λόγος για τα λεγόμενα snubs – αποκλεισμούς αλλά και για τις εκπλήξεις που υπήρξαν.

Η Ακαδημία των Όσκαρ δεν έδειξε ιδιαίτερη αγάπη και προτίμηση στο «First Man – Ο Πρώτος Άνθρωπος» του Ντάμιεν Σαζέλ για τον αστροναύτη Neil Armstrong, τον πρώτο άνθρωπο που πάτησε στο φεγγάρι. Το φιλμ που είχε πρωτοκάνει πρεμιέρα στο τέλος του περασμένου καλοκαιριού στο Φεστιβάλ της Βενετίας (στην Πάτρα το είδαμε στο Πάνθεον) τελικά είναι υποψήφιο σε 4 τεχνικές κατηγορίες στα φετινά Όσκαρ (καλλιτεχνική διεύθυνση, ήχος, ηχητικά εφέ, οπτικά εφέ) ενώ έμειναν εκτός ο Chazelle στην κατηγορία της σκηνοθεσίας και οι ηθοποιοί Ryan Gosling στον α’ ανδρικό και Claire Foy στον β’ γυναικείο ρόλο ενώ εντύπωση έκανε ότι δεν μπόρεσε να προταθεί ο Justin Hurwitz και το υπέροχο μουσικό του σκορ που βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα!

Ο Bradley Cooper δεν μπόρεσε να προταθεί ως σκηνοθέτης του «A Star Is Born» ενώ ατύχησε και ο μαύρος σκηνοθέτης Barry Jenkins για το «If Beale Street Could Talk». Ο Τζένκινς του «Moonlight» θα παρηγορηθεί ωστόσο με την υποψηφιότητα του στο καλύτερο διασκευασμένο σενάριο (που βασίστηκε στη νουβέλα του James Baldwin) ενώ και η Regina King προτάθηκε στον β’ γυναικείο ρόλο και έχει ελπίδες διάκρισης.

Τα Όσκαρ δεν έδειξαν αγάπη και για την Emily Blunt ούτε για την ερμηνεία της στην «Mary Poppins Returns» της Ντίσνει ούτε για το θρίλερ «A Quiet Place – Ένα Ήσυχο μέρος», δύο φιλμ που πήγαν καλά και εμπορικά.

Η Julie Andrews όπως θυμίζει το Entertainment Weekly, το 1965 παίζοντας την ιπτάμενη νταντά Μαίρη Πόπινς είχε προταθεί και κερδίσει το Όσκαρ καλύτερου α’ γυναικείου ρόλου!

Εκτός Όσκαρ και ο 22χρονος Timothée Chalamet για το «Beautiful Boy». Ο Timothée Chalamet, υποψήφιος πέρυσι για το Όσκαρ α’ ανδρικού για το «Να με Φωνάζεις με τ’ Όνομα σου», μπόρεσε να προταθεί για την Χρυσή Σφαίρα β’ ανδρικού για το ρόλο του ως ναρκομανής νεαρός στο «Beautiful Boy» αλλά αυτό δεν εξαργυρώθηκε και στην πολυπόθητη Οσκαρική υποψηφιότητα. Δεν πειράζει.

Στις εκπλήξεις ο Willem Dafoe για το «At Eternity’s Gate» παίζοντας τον Vincent Van Gogh. Εθεωρείτο αουτσάιντερ αλλά μπόρεσε να μπει στην 5άδα αφήνοντας εκτός ηθοποιούς όπως τους Ίθαν Χοκ, Τζον Ντέιβιντ Ουάσινγκτον, Ράιαν Γκόσλινγκ και τον παλαίμαχο Ρόμπερτ Ρέντφορντ για το «Ο Κύριος & το όπλο».

Για το «Black Panther» τα καλά νέα ήταν η υποψηφιότητα για καλύτερη ταινία αλλά παρά τις 7 συνολικά nominations, δεν αναγνωρίστηκε η δουλειά των ηθοποιών Chadwick Boseman και Michael B. Jordan και κυρίως του σκηνοθέτη Ράιαν Κούγκλερ που έμειναν εκτός!

Στις ευχάριστες, χαρούμενες εκπλήξεις και οι υποψηφιότητες των Yalitza Aparicio και Marina De Tavira για το «Ρόμα» στον α’ και β’ γυναικείο ρόλο αντίστοιχα.

Τέλος στα snubs και το φιλμ «Eighth Grade» με την Elsie Fisher, η οποία ήταν υποψήφια στις Σφαίρες, η ερμηνεία της Νικόλ Κίντμαν στο "Destroyer" και το Νοτιοκορεάτικο "Burning" που δεν πέρασε στην 5άδα του καλύτερου ξενόγλωσσου φιλμ.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ο John David Washington του "BlacKkKlansman".

Ο John David Washington του "BlacKk...

Ο John David Washington του "BlacKkKlansman".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture