Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ξεκίνησε το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου - Το βράδυ η τελετή έναρξης στην Αίγλη, στην Πάτρα

Ξεκίνησε το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαν...

Οι προβολές στην Πάτρα θα είναι έως τις 25/1

Άνοιξε τις πύλες του το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου την περασμένη Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019 στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο Θόδωρος Αγγελόπουλος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, όπου οι κινηματογραφόφιλοι θεατές  χειροκρότησαν θερμά  τη βραβευμένη ταινία "Queen Mimi", ενώ είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον σκηνοθέτη Yaniv Rokah και να συνομιλήσουν μαζί του. Το κουαρτέτο του Αρίωνα Γυφτάκη έκλεισε την εορταστική βραδιά με μία τζαζ συναυλία, που ενθουσίασε το κοινό.

Παράλληλα με τις προγραμματισμένες προβολές, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε το masterclass "Εισαγωγή στον Ιρανικό Κινηματογράφο" του σκηνοθέτη Keywan Karimi. Το ίδιο βράδυ προβλήθηκαν οι 7 ταινίες μικρού μήκους που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της νέας συνέργειας του Φεστιβάλ με την ΑΣΚΤ από μεταπτυχιακούς φοιτητές, υπό την καθοδήγηση του βραβευμένου Ολλανδού σκηνοθέτη Robert Rombout.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται έως τις 27/1 και περιλαμβάνει στο Καλλιτεχνικό Στέκι και σεμινάριο του Διευθυντή Φωτογραφίας Pol Seif "Βασικές Αρχές Κινηματογράφησης". Όλες οι προβολές φιλοξενούνται στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, με ελεύθερη είσοδο.

Παράλληλα όπως είναι γνωστό, μέρος του προγράμματος του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου θα φιλοξενείται και σε άλλες 7 πόλεις: Άργος, Σπάρτη, Γύθειο, Αμαλιάδα, Δημητσάνα, Πύλο και την Πάτρα, στην αίθουσα Αίγλη στη Βέσο Μάρε.

Το Φεστιβάλ υποστηρίζεται οικονομικά από την Βουλή των Ελλήνων και το Υπουργείο Πολιτισμού.

*Στην Πάτρα η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 στις 19.30 στην αίθουσα Αίγλη. Οι προβολές θα κρατήσουν έως και τις 25/1.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Από 21 έως 24/1 προβολές από το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture