Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η «Ευνοούμενη - The Favourite» του Γ. Λάνθιμου σάρωσε τις υποψηφιότητες στα βραβεία BAFTA

Η «Ευνοούμενη - The Favourite» του Γ. Λά...

Έχει συνολικά 12 και για καλύτερη σκηνοθεσία

"Η Ευνοούμενη" του Γιώργου Λάνθιμου συγκεντρώνει τις περισσότερες υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA) με συνολικά 12 στις κορυφαίες κατηγορίες.

Η Αγγλίδα ηθοποιός Ολίβια Κόλμαν υποδύεται την βασίλισσα Άννα του 18ου αιώνα σε αυτή την ταινία εποχής που δανείζεται στοιχεία τόσο από την κωμωδία όσο και από το δράμα.

Η ταινία κατάφερε να τεθεί υποψήφια στις κατηγορίες της Καλύτερης Ταινίας, της Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Γιώργο Λάνθιμο, Καλύτερου σεναρίου και Καλύτερου Α' Γυναικείου ρόλου (για την Ολίβια Κόλμαν) και δύο υποψηφιότητες στην κατηγορία του Β' γυναικείου ρόλου για τις συμπρωταγωνίστριες της Κόλμαν, Ρέιτσελ Βάις και Έμα Στόουν. Ακόμα το «The Favourite» διεκδικεί τα βραβεία Bafta στις κατηγορίες της Καλύτερης Φωτογραφίας, του Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής, του Καλύτερου Σχεδιασμού Κοστουμιών, του Μακιγιάζ και του καλύτερου Μοντάζ.

Στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας υποψήφιο είναι και το "Πράσινο Βιβλίο" (από 10/1 στην Πάτρα), το ριμέικ του μιούζικαλ "Ένα Αστέρι Γεννιέται", η μαυρόασπρη "Ρόμα" του Αλφόνσο Κουαρόν και το "BlacKkKlansman" του Σπάικ Λι.

Η Κόλμαν θα αναμετρηθεί για το βραβείο Καλύτερου Α' Γυναικείου ρόλου με την Γκλεν Κλόουζ (η οποία όπως και η Κόλμαν βραβεύτηκε πριν από λίγες μέρες με Χρυσή Σφαίρα και είναι υποψήφια για την "Σύζυγο" ) και την Λέιντι Γκάγκα για το "Ενα Αστέρι Γεννιέται", την Βαϊόλα Ντέιβις για τις "Χήρες" και την Μελίσα Μακάρθι για το "Μπορείς ποτέ να με συγχωρέσεις;".

Ο Κρίστιαν Μπέιλ, ο οποίος υποδύθηκε τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι στο "Vice", ο Ράμι Μάλεκ, που υποδύθηκε τον frontman των Queen, Φρέντι Μέρκιουρι στο "Bohemian Rhapsody" και ο Βίγκο Μόρτενσεν για το "Πράσινο Βιβλίο" είναι υποψήφιοι για βραβείο Α΄Ανδρικού Ρόλου ενώ την λίστα συμπληρώνει ο Μπράιντλεϊ Κούπερ για το "Ενα Αστέρι Γεννιέται" και ο Στιβ Κούγκαν για το "Σταν και Όλι".

Για το καλύτερο ξενόγλωσσο φιλμ υποψήφια είναι τα: «Capernaum», «Cold War – Ψυχρός Πόλεμος», «Dogman», «Roma» και το «Shoplifters – Κλέφτες καταστημάτων».

Ο Γιώργος Λάνθιμος στην κατηγορία της καλύτερης σκηνοθεσίας είναι αντιμέτωπος με τον Spike Lee – BlacKkKlansman, τον Paweł Pawlikowski - Cold War, το φαβορί Alfonso Cuaron – Roma και τον Bradley Cooper - A Star Is Born.

Στον β’ ανδρικό ρόλο υποψήφιοι είναι οι Adam Driver - "BlacKkKlansman", Mahershala Ali – «Το Πράσινο βιβλίο», Richard E. Grant για το "Μπορείς ποτέ να με συγχωρέσεις;", ο Sam Rockwell – «Vice» και ο Timothée Chalamet ως ναρκομανής νεαρός στο «A Beautiful boy».

Στον β’ γυναικείο τέθηκαν υποψήφιες οι Amy Adams – «Vice», Claire Foy – «First Man»,  οι Emma Stone και Rachel Weisz για την ταινία του Λάνθιμου και η Margot Robbie για το «Mary Queen of Scots».

Η 72η απονομή των βραβείων Bafta θα πραγματοποιηθεί στις 10 Φεβρουαρίου 2019 στο Λονδίνο.

*Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture