Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΣΤΙΣ 24/1 ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΙΝΕΜΑ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ "ΜΑΙΡΗ, Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΣΚΟΤΙΑΣ" ΜΕ ΣΑΟΡΣΙ ΡΟΝΑΝ- ΜΑΡΓΚΟ ΡΟΜΠΙ

ΣΤΙΣ 24/1 ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΙΝΕΜΑ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ...

Η κόντρα Μαρία Στιούαρτ-Βασίλισσας Ελισάβετ

Στις 24 Ιανουαρίου 2019 θα κάνει πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή της Tulip entertainment η δραματική ταινία εποχής "Μαίρη, Η Βασίλισσα της Σκοτίας – Mary Queen Of Scots" με την Σαόρσι Ρόναν, περσινή υποψήφια για το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου για το «Ladybird» και την Μάργκοτ Ρόμπι (Ο Λύκος Της Γουόλ Στριτ, Εγώ η Τόνια).

Το φιλμ που αποτελεί το κινηματογραφικό ντεμπούτο της Βρετανής θεατρικής σκηνοθέτιδας Josie Rourke που είναι γεννημένη το 1976 στο Salford, της περιοχής του Manchester αφορά στο ιστορικό όσο και αινιγματικό πρόσωπο της Μαρίας Στιούαρτ (Ρόναν) που έζησε τον 16ο αιώνα και της τρικυμιώδους και ανταγωνιστικής σχέσης της με την εξαδέλφη της, Βασίλισσα της Αγγλίας Elizabeth I (στο ρόλο η εξαιρετική όπως λέγεται Margot Robbie).

Η Μαρία Στιούαρτ βασίλεψε στην Σκωτία από τις 14 Δεκεμβρίου 1542 έως τις 24 Ιουλίου 1567. Απεβίωσε το 1587 σε ηλικία μόλις 45 ετών. Σύμφωνα με τα ιστορικά γεγονότα, η Μαρία βασίλισσα της Σκοτίας ήταν το μόνο νόμιμο παιδί του βασιλιά King James V, και ήταν μόλις 6 ημερών μωρό όταν πέθανε ο πατέρας της και στέφθηκε ως η διάδοχος του θρόνου της Σκοτίας.

Η σκηνή όπου οι δύο εξαδέλφες και βασίλισσες συναντώνται είναι από τις πιο «ηλεκτρισμένες» της ταινίας όπως γράφτηκε.

Εκτός των Saoirse Ronan και Margot Robbie παίζουν και οι Jack Lowden, Joe Alwyn, David Tennant και ο Αυστραλός ηθοποιός Guy Pearce.

Διάρκεια: 125 λεπτά.

Το διαφημιστικό πόστερ της ταινίας φιγουράρει ήδη στη Βέσο Μάρε.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture