Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Διευθυντής της Λυρικής Γ. Κουμεντάκης θα σκηνοθετήσει για το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Ο Διευθυντής της Λυρικής Γ. Κουμεντάκης ...

Παρελθόν από το opera studio του ΔΗΠΕΘΕ ο Μίχαελ Ζάιμπελ

Αίσθηση προξένησε η είδηση που προέκυψε από τα λεγόμενα της Μαριάννας Σταματιάδου, από τα πολύπειρα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ότι την παράσταση λυρικού θεάτρου «Ο Χορός μεταμφιεσμένων» του Τζουζέπε Βέρντι που θ’ ανέβει τον Μάρτιο του 2019 στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων από το opera studio του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θα την σκηνοθετήσει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργος Κουμεντάκης.

Ο κ. Κουμεντάκης που έχει γεννηθεί στο Ρέθυμνο το 1959 ανήκει στους πιο προικισμένους και πολυδιάστατους Έλληνες συνθέτες.

Η επιλογή της παράστασης και του έργου αυτού ασφαλώς και δεν είναι τυχαία μιας και αποτελεί το έργο του λυρικού ρεπερτορίου με το οποίο και είχε εγκαινιαστεί το Δημοτικό θέατρο Απόλλων, το κομψοτέχνημα αυτό του Τσίλλερ πριν από σχεδόν 146 χρόνια!

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει υπεύθυνος στο opera studio του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας (το τμήμα λυρικού θεάτρου δημιουργήθηκε επί καλλιτεχνικής διεύθυνσης Θοδωρή Αμπαζή) μιας και δεν ανανεώθηκε η σύμβαση του Ελληνογερμανού Μίχαελ Ζάιμπελ, ο οποίος και ήταν ο υπεύθυνος του opera studio το τελευταίο διάστημα και με ιδιαίτερα μάλιστα αξιόλογη δουλειά και συμβολή στον συγκεκριμένο τομέα.

Ο κ. Ζάιμπελ σκηνοθετεί αυτόν τον καιρό «Το βαλς των δέντρων και του ουρανού» που είναι βασισμένο στο βιβλίο του Jean-Michel Guenassia για τον μυστηριώδη θάνατο του μεγάλου καλλιτέχνη Βίνσεντ Βαν Γκογκ μέσα από τον έρωτα μιας γυναίκας που τόλμησε να δει τον ήλιο χωρίς να τυφλωθεί. Η παράσταση έχει ανέβει στο θέατρο Γκλόρια σε θεατρική απόδοση της Ελένης Ερήμου και ερμηνεύουν οι Ελένη Ερήμου, Δημήτρης Καλαντζής, Αντώνης Ραμπαούνης, Ελένη Δαφνή και ο Γιάννης Μπόγρης.

Ο Μίχαελ Ζάιμπελ.

Ο Μίχαελ Ζάιμπελ.

Ο Μίχαελ Ζάιμπελ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture