Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Αποτοξίνωση: ναι ή όχι, τελικά;

Αποτοξίνωση: ναι ή όχι, τελικά;

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε…

Μήπως μετά από μέρες διατροφικής κραιπάλης σας περνάει η σκέψη της αποτοξίνωσης; Είναι αρκετά διαδεδομένη στο χώρο της διατροφής και του fitness με τις αντίστοιχες δίαιτες αποτοξίνωσης να βασίζονται στην κατανάλωση μόνο φρούτων, λαχανικών, ή χυμών για ένα χρονικό διάστημα ώστε να “καθαρίσουν” τον οργανισμό από τις διάφορες “τοξικές ουσίες” που προηγουμένως καταναλώθηκαν.

Είναι πράγματι έτσι;

Αυτό που υποστηρίζουν τα αντίστοιχα διατροφικά σχήματα είναι πως με την υπερκατανάλωση πολλών λιπαρών και γλυκών παράγονται τοξίνες στον οργανισμό, οι οποίες πρέπει να εξουδετερωθούν άμεσα.Διαφορετικά ο οργανισμός χάνει την ισορροπία του.

Η πραγματικότητα ωστόσο είναι διαφορετική:

Η κατανάλωση λιγότερο υγιεινών τροφίμων σε καμία περίπτωση δε συνεπάγεται την παραγωγή τοξινών, γιατί πολύ απλά το σώμα μας είναι πλήρως εξοπλισμένο με έμφυτους μηχανισμούς κάθαρσης όπως οι νεφροί και το συκώτι. Με απλά λόγια, δεν υπάρχει καμία ανάγκη αποτοξίνωσης από δική μας πρωτοβουλία!

Ουσιαστικά οι δίαιτες αποτοξίνωσης έχουν δημιουργηθεί κυρίως ως δίαιτες εξισορρόπησης από μέρες με πολλές διατροφικές ατασθαλίες. Τώρα το αν είναι ευεργετικό για τον οργανισμό μας να περνάει ολόκληρες μέρες μόνο με φρούτα και λαχανικά; Η απάντηση είναι πως όχι! Μάλιστα, είναι μια ενέργεια ή/και τάση που μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε πολλά επίπεδα. Ειδικά για ανθρώπους με προβλήματα υγείας όπως η διαταραχή του σακχάρου κλπ.

Είναι πολύ πιο χρήσιμο για το σώμα μας και προστατευτικό για το μεταβολισμό να έχετε μέτρο σε όλα και ακόμα και αν μία μέρα ξεφύγετε λίγο. Κανένα πρόβλημα, επιστρέψτε κανονικά στις καλές σας συνήθειες και θα έχετε πάλι τον έλεγχο!

Αν κι εσείς ενδιαφέρεστε να επιλύσετε άμεσα τις απορίες σας σχετικά με τη διατροφή σας, οι Διαιτολόγοι του Ευτροφία Μαρκέλλα Συμεοπούλου και ΜέμαΛαμπροπούλου μπορούν  να σας καθοδηγήσουν. Αναζητήστε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών στο:

 

Ευτροφία – διαιτολογικές υπηρεσίες / Μαιζώνος 52 / 2610 220 159 / [email protected]www.eutrofia.gr / fb: eutrofiapatra

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being