Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ανάσα για το Μυκηναϊκό νεκροταφείο της Βούντενης ο νέος δρόμος (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Ανάσα για το Μυκηναϊκό νεκροταφείο της Β...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Είναι σχεδόν έτοιμος

Παραδόθηκε σε χρήση, αν και απομένουν κάποια "μερεμέτια" ένας δρόμος που θα συμβάλει όσο λίγοι στην τουριστική ανάπτυξη της Πάτρας, καθώς πλέον διευκολύνει την προσβασιμότητα στο μοναδικής σημασίας αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης με το μυκηναϊκό νεκροταφείο.

Ο λόγος για τον αγροτικό δρόμο που ξεκινάει από την οδό Μειλίχου, μπροστά στις εγκαταστάσεις της Ξερόλακκας, οδηγεί στο Μυκηναϊκό Νεκροταφείο και συνεχίζει μέχρι τη Σκιόεσσα.

Το τμήμα από την Ξερόλακκα μέχρι το πάρκινγκ του Μυκηναϊκού νεκροταφείου, απόστασης 676 μέτρων, ήταν πολύ στενό και δεν επέτρεπε την κυκλοφορία δύο αυτοκινήτων, πολύ περισσότερο δε, λεωφορείων.

Και αυτό ήταν το μεγάλο πρόβλημα για την πρόσβαση τουριστών, την διοργάνωση σχολικών εκδρομών κλπ, που ήταν σαφώς περιορισμένη.

Τα ευχάριστα είχα ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, σε επίσκεψη του δημάρχου Κώστα Πελετίδη στον χώρο, που ενθουσιάστηκε και δήλωσε «ναι» στο αίτημα της προϊσταμένης Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, Αννίτας Κουμούση, για τη διαπλάτυνση του δρόμου.

Και έτσι έγινε! Το έργο ξεκίνησε πριν λίγους μήνες και είναι σχεδόν έτοιμο. Θα παραδοθεί σε χρήση τον Φεβρουάριο του 2019, καθώς απομένει η πλακόστρωση των πεζοδρομίων, η τοποθέτηση πυλώνων φωτισμού και η διαγράμμιση.

Ο δρόμος όπως είπαμε κατασκευάζεται από τον Δήμο Πατρέων, με κονδύλια από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και περιλαμβάνει, πέραν τον απαλλοτριώσεων για την αναγκαία διαπλάτυνση, χωματουργικές εργασίες, τεχνικά έργα, οδοστρωσία, ασφαλτικές εργασίες, εργασίες σήμανσης, καθώς και ηλεκτροφωτισμό σε συνολικό μήκος 676 μέτρων.

Όλες οι εργασίες έγιναν από συνεργεία του Δήμου Πατρέων και το κόστος είναι 2.113.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture