Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η νεαρή Πατρινή ηθοποιός Πέτρα Μαυρίδη στο "Γαμήλιο εμβατήριο" του Άγγελου Τερζάκη στο Σύγχρονο Θέατρο

Η νεαρή Πατρινή ηθοποιός Πέτρα Μαυρίδη σ...

Μαζί με Κωνσταντίνα Μιχαήλ & Κωνσταντίνο Κάππα

Με ενδιαφέρον αναμένεται τον προσεχή Δεκέμβριο η νέα παράσταση της ομάδα Αnima, στο Σύγχρονο Θέατρο, μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις "Έξοδος" (υποψήφια για το βραβείο Κάρολος Κουν) και "Ζητιάνος".

Η ομάδα συνεργάζεται με την Κωνσταντίνα Μιχαήλ, τον Κωνσταντίνο Κάππα και τη Μαίρη Χήναρη, στο έργο "Γαμήλιο Εμβατήριο" του εκλεκτού συγγραφέα Άγγελου Τερζάκη, που σκηνοθετεί στο Σύγχρονο Θέατρο, η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη. Μάλιστα μεταξύ των ηθοποιών της παράστασης, οι πρόβες της οποίας έχουν αρχίσει και κυλούν με εντατικούς ρυθμούς, είναι και η νεαρή Πατρινή ηθοποιός Πέτρα Μαυρίδη.

Η Πέτρα Μαυρίδη που κόρη της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Σοφίας Μαυρίδη και του καθηγητή του ΑΤΕΙ Πάτρας Κώστα Μαυρίδη, έχει τελειώσει την δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν και ήδη έχει αρχίσει να κάνει σημαντικά και προσεκτικά βήματα στο θέατρο. Στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας την είδαμε στην «Μόμο» και στην «Ζωή του Γαλιλαίου» πλάι στον Κώστα Καζάκο ενώ ήταν και βοηθός σκηνοθέτη στον Σταύρο Τσακίρη στην περσινή κεντρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ, «Fuente Ovejuna, H Πηγή των αμνών».

Στο «Γαμήλιο εμβατήριο» τα σκηνικά κάνει η Δήμητρα Λιάκουρα, τα κοστούμια η Μαρία Παπαδοπούλου και την πρωτότυπη μουσική γράφει ο γνωστός τραγουδοποιός Στάθης Δρογώσης.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Κάππας, Πέτρα Μαυρίδη, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Κατερίνα Μπιλάλη, Γιώτα Τσιότσκα.

Προβολή-Επικοινωνία: Brainco.

Η Ομάδα ΑΝΙΜΑ αποφάσισε να ανεβάσει αυτό το πρωτοποριακό για την εποχή του κείμενο, με έντονα συμβολικά στοιχεία, του Α. Τερζάκη γιατί της δίνει την ευκαιρία να ξεκινήσει μια διερεύνηση αναφορικά με την ιστορία της γυναίκας και της εξέλιξης του γυναικείου-φεμινιστικού κινήματος, από την εποχή που γράφτηκε μέχρι τις μέρες μας.

*Η Ομάδα Anima δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στο χώρο του θεάτρου. Με σκηνοθέτη τη Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη και βασικούς εκπροσώπους την ίδια και την ηθοποιό Κατερίνα Μπιλάλη, καθώς και μια ομάδα μόνιμων συνεργατών, πειραματίζεται κυρίως σε σύγχρονες θεατρικές φόρμες αφήγησης. Ο πειραματισμός έγκειται τόσο στο κομμάτι της φόρμας, δηλαδή της όψης της παράστασης όσο και στην υποκριτική μέθοδο. Το ενδιαφέρον της ομάδας στρέφεται είτε γύρω από κλασικά κείμενα και πώς μπορούν να παρουσιαστούν ώστε να αφορούν το σήμερα, είτε γύρω από πολιτικά, ιστορικά έργα. Η ματιά που προσεγγίζονται τα κείμενα μέχρι σήμερα έχει αφετηρία και στόχο να φωτίσει τη γυναικεία πλευρά-θέση μέσα στα κοινωνικά και ιστορικά συμφραζόμενα και να προβάλλει τις έμφυλες ταυτότητες.

Σταθμός στην πορεία της ομάδας είναι η παράσταση "Έξοδος", η οποία παίχτηκε για δυόμιση χρόνια και για την οποία τη σεζόν 2016-2017 ήταν υποψήφια για το βραβείο Κάρολου Κουν στην κατηγορία Δραματουργία Νεοελληνικού έργου.

Να προσθέσουμε πως πριν λίγο καιρό παρουσιάστηκε στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων μετά από πρόσκληση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας η παράσταση «Οδός Αβύσσου αριθμός 0» βασισμένη στο κείμενο του Μενέλαου Λουντέμη με τους Χάρη Μαυρουδή, Δημήτρη Μαύρο, Χριστόδουλο Στυλιανού, Νότη Παρασκευόπουλο και Στέλιο Γεράνη, σε σκηνοθεσία της Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture