Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΓΙΑ ΕΚΛΕΚΤΙΚΟΥΣ ΣΙΝΕΦΙΛ: "ΑΝΥΠΑΚΟΗ" ΚΑΙ ΠΑΡΕΙΣΦΡΗΣΗ" ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ 11-17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΓΙΑ ΕΚΛΕΚΤΙΚΟΥΣ ΣΙΝΕΦΙΛ: "ΑΝΥΠΑΚΟΗ&...

Με σκηνοθέτες Σεμπάστιαν Λέλιο και Σπάικ Λι (βραβεύτηκε φέτος στις Κάννες)

Με δύο αξιόλογες ταινίες συνεχίζει το πρόγραμμα προβολών του το μικρό Πάνθεον (η 2η αίθουσα) από την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018. Στην προβολή των 19:30 θα παίζει την κοινωνική ταινία «Disobedience - Η Ανυπακοή» παραγωγής 2017 και διάρκειας 114 λεπτών.

Πρόκειται για Αγγλοαμερικανική ταινία, σε σκηνοθεσία του Σεμπαστιάν Λέλιο της «Gloria» και της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας «Μια Φανταστική γυναίκα». Παίζουν οι: Ρέιτσελ Βάις, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς και ο Αλεσάντρο Νιβόλα.

Μετά το θάνατο του ραβίνου πατέρα της, η Ρονίτ επιστρέφει από τη Νέα Υόρκη στην Αγγλία για την κηδεία. Έχοντας φύγει πριν από χρόνια από την Ορθόδοξη εβραϊκή κοινότητά της, πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει ένα παρελθόν γεμάτο μυστικά και σκάνδαλα.

Πρόκειται για ένα τολμηρό, δραματικό φιλμ, την πρώτη αγγλόφωνη κινηματογραφική προσπάθεια του Λέλιο.

Στις 21:30 στο μικρό Πάνθεον θα προβάλλεται από την Πέμπτη 11/10 η αξιόλογη νέα ταινία του Σπάικ Λι που μπορεί να φτάσει και έως τα Όσκαρ. Τίτλος της, «Η Παρείσφρηση».

Διάρκεια: 135 λεπτά.

Παίζουν οι: Άνταμ Ντράιβερ, Τόφερ Γκρέις, Τζον Ντέιβιντ Ουάσινγκτον, Λόρα Χάριερ.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 ένας Αφροαμερικανός κι ένας Εβραίος αστυνομικός από το Κολοράντο κατορθώνουν να παρεισφρήσουν στην Κου Κλουξ Κλαν. H ταινία έχει λάβει πολύ καλές κριτικές (95% στο rotten tomatoes & 83% στο πιο απαιτητικό metacritic) και ήδη στα ταμεία έχει φτάσει σε εισπράξεις τα 84 εκατομμύρια δολάρια (τα σχεδόν 50 εκατομμύρια προέρχονται από την προβολή της στις ΗΠΑ). Nα προσθέσουμε πως το «BlacKkKlansman» όπως είναι ο πρωτότυπος τίτλος του φιλμ, κέρδισε στο 71ο Φεστιβάλ των Καννών το Grand Prix – Μεγάλο βραβείο της κριτικής επιτροπής ενώ ο Χρυσός Φοίνικας - Palme d'Or πήγε στον Hirokazu Kore-Eda για την ταινία «Shoplifters».

Για την Πέμπτη 18/10 αναμένεται στο μικρό Πάνθεον να έρθει για προβολή το φιλμ του Ντάμιεν Σαζέλ «First Man – Ο Πρώτος Άνθρωπος».

*Το Σάββατο 13/10 οι προβολές δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω της φιλοξενίας του Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους “Micro μ”, από τις 19.00 έως τις 23.00.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 7€

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ-ΜΑΘΗΤΙΚΟ 6€

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ (4ΜΕΛΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ) 20€.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture