Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΔΗΠΕΘΕ: ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΚΡΑΟΥΖΙΝΙΣ, ΑΦΙΞΗ ΤΣΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΒΕΣ ΓΙΑ "ΚΑΝΤΕΡΒΙΛ"

ΔΗΠΕΘΕ: ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΚΡΑΟΥΖΙΝΙΣ, Α...

Κινητικότητα στο Δημοτικό Θέατρο

Ανανεώθηκε και για τη νέα περίοδο 2018-2019 η σύμβαση του σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις ως διευθυντή της σχολής δραματικής τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με τα μαθήματα να ξεκινούν τη Δευτέρα 8/10.

Η ανανέωση εγκρίθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης των μελών του ΔΣ του θεάτρου την Πέμπτη 4/10 ενώ ακόμη μεταξύ των άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν και ο προυπολογισμός της νέας σαιζόν που επίσης πέρασε και εγκρίθηκε από το Σώμα. Στο μεταξύ όπως ήδη έχουμε γράψει, τη Δευτέρα 8/10/2018 θα λάβει χώρα ακρόαση στον Εκπαιδευτικό Χώρο Μπάρρυ (Όθωνος Αμαλίας 6, Πάτρα), από τις 10:30  π.μ. και μετά για την εύρεση και επιλογή ηθοποιών για την φετινή κεντρική παραγωγή του θεάτρου «Τρισεύγενη» σε σκηνοθεσία του Κώστα Τσιάνου, ο οποίος θα είναι μάλιστα και παρών εδώ στην Πάτρα.

Την Τρίτη 9/10 στις 12.30 θα ανακοινωθεί σε συνέντευξη Τύπου το πρόγραμμα παραστάσεων της νέας περιόδου ενώ την ίδια μέρα επίκειται και η έναρξη των τελικών προβών εδώ στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων για τη νέα παιδική θεατρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας (σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης) που θα κάνει πρεμιέρα στις 16/10. Πρόκειται για το «Φάντασμα του Κάντερβιλ» του Όσκαρ Ουάιλντ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαίτη και μετάφραση – διασκευή από την Άντρη Θεοδότου, η οποία το περασμένο καλοκαίρι έπαιξε στις «Θεσμοφοριάζουσες» σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου που παρουσιάστηκαν με επιτυχία κι εδώ στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας.

Τέλος στη συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ, συζητήθηκε και αποφασίστηκε η ενσωμάτωση μέσα στην τρέχουσα νέα σαιζόν μίας νέας ενότητας και πρότασης που θα αφορά λογοτεχνικά κείμενα με αναφορές στην Πάτρα και όχι μόνο. Στην ενότητα αυτή προβλέπεται να παρουσιαστούν στη σκηνή, ως πρόταση από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας η «Ερόικα» του Κοσμά Πολίτη αλλά και τα «Πριμαρόλια» της Αθηνά Κακούρη καθώς και το «Από τα Ψηλαλώνια στο Μόλο» της Αμαλίας Μεγαπάνου.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture