Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Διάλεξη με αφορμή το βιβλίο του Σ. Ριζά για τον Καραμανλή & την Ελλάδα από τον Εμφύλιο στη Μεταπολίτευση

Διάλεξη με αφορμή το βιβλίο του Σ. Ριζά ...

Στον Πολυχώρο των εκδόσεων Μεταίχμιο στην Αθήνα στις 18/10 στις 20.00

Ένα μικρό πανεπιστήμιο στήνεται στην οδό Ιπποκράτους, στον πολυχώρο των εκδόσεων Μεταίχμιο στον αριθμό 118, στην Αθήνα με διαλέξεις και ανοιχτό διάλογο με κορυφαίους επιστήμονες.

Πρόκειται για μια ενότητα διαλέξεων, στην οποία κορυφαίοι επιστήμονες και διανοούμενοι μιλούν για θέματα που μας απασχολούν σήμερα προσφέροντας το έναυσμα για ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο προσκαλούν το κοινό στη δεύτερη διάλεξη του πρώτου κύκλου με τίτλο Έλληνες ηγέτες: Κωνσταντίνος Καραμανλής την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, στις 8 μ.μ., στον πολυχώρο στην οδό Ιπποκράτους 118, με εισηγητή τον ιστορικό Σωτήρη Ριζά.

Ο Σωτήρης Ριζάς στο βιβλίο – πολιτική μελέτη, "Κωνσταντίνος Καραμανλής, Η Ελλάδα από τον Εμφύλιο στη Μεταπολίτευση" που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο τον Μάρτιο του 2018, σκιαγραφεί την πολιτική κληρονομιά του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος υπήρξε σημαντικός έως αποφασιστικός παράγοντας στην Ελληνική πολιτική από το 1955 έως το 1980. Ο Καραμανλής υπήρξε ένας άνθρωπος που επέδρασε αναμφίβολα ασυνήθιστα την πορεία της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Ειδικότερα ο κ. Ριζάς αναφέρεται:

• Στην παρέμβασή του στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, με αποτέλεσμα από μια παραδοσιακή κοινωνία να εισέλθει στην εποχή της νεωτερικότητας και της ευημερίας

• Στον αποφασιστικό ρόλο του σε ό,τι αφορά το πεδίο των θεσμών κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης με στόχο την οικοδόμηση ενός δημοκρατικού θεσμικού πλαισίου, απαλλαγμένου από τους περιορισμούς της μετεμφυλιακής περιόδου

• Στο πώς επεδίωξε την οργανική ένταξη της Ελλάδας στην εξελισσόμενη Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Περιορισμένος αριθμός θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: [email protected]

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture