Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

EΦΤΑΣΕ ΤΟ "VENOM" ΣΤΑ ΣΙΝΕΜΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ- ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΡΑΓΕ;

EΦΤΑΣΕ ΤΟ "VENOM"  ΣΤΑ ΣΙΝΕΜΑ ...

Ο λονδρέζος γόης Τομ Χάρντι και στα Odeon της Πάτρας

Με ανυπομονησία είναι αλήθεια πως περιμένουν οι φαν της Μάρβελ κόμικς τη νέα ταινία που έκανε πρεμιέρα στις 4 Οκτωβρίου 2018 στη χώρα μας σε διανομή της Feelgood, ταυτόχρονα με την έξοδο της στις ΗΠΑ. Ο λόγος για το φιλμ «Venom» με κεντρικό σούπερ ήρωα τον Venom που όπως ακούσαμε είχε κάνει  την πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση στο «Spider-Μan 3» (και είχε και μία cameo εμφάνιση στο «Amazing Spider-Man 2»).

Στον ρόλο του δημοσιογράφου Έντι Μπροκ που θα «συμβιώσει» στον οργανισμό του με ένα αποκρουστικό εξωγήινο ον, εμφανίζεται ο 41χρονος Λονδρέζος σταρ Τομ Χάρντι, ο οποίος ακούγεται δυνατά και ως μελλοντικός διάδοχος του Ντάνιελ Κρεγκ για τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ. Παρόλ’ αυτά, τα νέα από πλευράς κριτικών εντυπώσεων για το «Venom» δεν είναι καλά. Πολλοί ιδίως στο εξωτερικό ήδη μιλούν για την χειρότερη ταινία του Marvel Universe και όπως έγραψε το περιοδικό Αθηνόραμα στην κριτική του, το φιλμ διάρκειας 112 λεπτών είναι ένα άτσαλο, αποτυχημένα χιουμοριστικό και απελπιστικά κοινότοπο συνονθύλευμα υπερηρωικών κλισέ.

Η ταινία προβάλλεται και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare στην Ακτή Δυμαίων. Ο  Venom είναι ένας αντιήρωας που φλερτάρει έντονα με τη σκοτεινή πλευρά («κατοικημένος» από έναν εξωγήινο ιό), και δίνει όπως έγραψε το Αθηνόραμα  με τη δισυπόστατη φύση του πολλές πάσες για «παιχνίδι» προς όλες τις κατευθύνσεις (ψυχολογικές, κωμικές, υπαρξιακές), ωστόσο η ταινία σε σκηνοθεσία του Ρούμπεν Φλάισερ δεν έχει την παραμικρή ιδέα πώς να τις αξιοποιήσει.

Ο ταλαντούχος και γοητευτικός Τομ Χάρντι υποδύεται τον Έντι Μπροκ, έναν ρεπόρτερ που απολύθηκε από τη δουλειά του γιατί ερευνούσε τις ύποπτες δραστηριότητες ενός μεγαλοεπιχειρηματία. Θα μπει κρυφά στις εγκαταστάσεις όπου ο επιχειρηματίας κάνει τα επικίνδυνα πειράματά του. Μόνο που αυτά έχουν σχέση με μια εξωγήινη ζωή, η οποία θέλει να χρησιμοποιήσει τους ανθρώπους ως ένα είδους «ξενιστή».

Η ταινία όπου παίζουν και οι Michelle Williams (η οποία επίσης καταλαμβάνεται από έναν εξωγήινο ιό), Riz Ahmed, Scott Haze και Reid Scott, έχει λάβει στο Rotten tomatoes μέσο όρο σε 73 αξιολογήσεις, μόλις 28% και στο πιο απαιτητικό metacritic ποσοστό 25%.

Ορισμένοι κριτικοί αποκάλεσαν το «Venom», ως «μια superhero ταινία που ξετρύπωσε από το 2000 και μια πλήρη αποτυχία». Επίσης γράφτηκε πως «το Venom είναι τόσο κακό όσο το Catwoman με τη Halle Berry». Σίγουρα δεν είναι οι αντιδράσεις που θα περίμεναν οι ιθύνοντες της Sony Pictures και ο σκηνοθέτης της ταινίας Ruben Fleischer και το ζητούμενο είναι τώρα πως θα τα πάει η ταινία στα Αμερικάνικα και διεθνή ταμεία.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture