Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

AΓΝΩΡΙΣΤΗ Η LADY GAGA ΣΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟ "ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ- ΑΠΟ 4/10 ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΙΝΕΜΑ

AΓΝΩΡΙΣΤΗ Η LADY GAGA ΣΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΜΕ...

Σκηνοθετεί και συμπρωταγωνιστεί ο Μπράντλεϊ Κούπερ

Στις 4 Οκτωβρίου 2018 ταυτόχρονα με την έξοδο του στις ΗΠΑ θα έρθει στην Ελλάδα σε διανομή της Tanweer, το φιλμ «Ένα Αστέρι γεννιέται – A Star is born» σε σκηνοθεσία του ηθοποιού Μπράντλεϊ Κούπερ, σενάριο των Έρικ Ροθ, Μπράντλεϊ Κούπερ και Γουίλ Φέτερς και με πρωταγωνιστές την αγνώριστη εδώ και άβαφη Lady Gaga, τον Μπράτνλεϊ Κούπερ, και τους Άντριου Ντάις Κλέι, Ντέιβ Σαπέλ, Σαμ Έλιοτ, Άντονι Ράμος, Ράφι Γκαβρόν.

Πρωτότυπα Τραγούδια: Lady Gaga, Μπράντλεϊ Κούπερ, Λούκας Νέλσον, Τζέισον Ίσμπελ, Μαρκ Ρόνσον.

Διάρκεια: 2 ώρες και 15 λεπτά.

“Εκστατικό.” Variety

“Ειλικρινές, τολμηρό.” The Hollywood Reporter

“Σαγηνευτική η Lady Gaga.” The Guardian.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του τέσσερις φορές υποψήφιου για Όσκαρ Μπράντλεϊ Κούπερ ("American Sniper", "American Hustle", "Silver Linings Playbook") είναι το επάξιο remake μιας κλασικής ιστορίας αγάπης που δίνει στην πολυβραβευμένη σταρ της ποπ Lady Gaga τον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινία μεγάλου μήκους.

Ο φακός του Κούπερ, που συμπρωταγωνιστεί, αποτυπώνει την ψυχολογική και προδιαγεγραμμένη διαδρομή των ηρώων με ευαισθησία και αρτιότητα ενώ η Lady Gaga στέκεται στο ύψος των περιστάσεων με μία αβίαστη ερμηνεία, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου. Η επιτυχημένη και τολμηρή αυτή συνεργασία περιλαμβάνει για τις ανάγκες του φιλμ και πρωτότυπα τραγούδια που ηχογραφήθηκαν ζωντανά στο γύρισμα και φέρουν την υπογραφή των δύο πρωταγωνιστών σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες.

Το λαμπερό cast περιλαμβάνει επίσης τους Άντριου Ντάις Κλέι ("Blue Jasmine") , Ντέιβ Σαπέλ ("Chi-Raq") και τον βετεράνο ηθοποιό Σαμ Έλιοτ ("The Hero").  Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο 75ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, όπου απέσπασε εγκωμιαστικές κριτικές και στη συνέχεια παίχθηκε και στο Φεστιβάλ του Τορόντο.

Το διαφημιστικό τρέιλερ της ήδη παίζεται στην Πάτρα και το φιλμ δείχνει πολύ ενδιαφέρον.

Σύνοψη

Ο καταξιωμένος  μουσικός της country Τζάκσον Μέιν (Μπράντλεϊ Κούπερ) ανακαλύπτει και ερωτεύεται κεραυνοβόλα την άσημη και ταλαντούχα Άλι (Lady Gaga). Εκείνη έχει αρχίσει να εγκαταλείπει το όνειρό της να γίνει μεγάλη τραγουδίστρια, μέχρι που ο Τζακ τη βάζει στο προσκήνιο. Όταν, όμως,  η καριέρα της  Άλι απογειώνεται, η προσωπική πλευρά της σχέσης τους καταρρέει, καθώς ο Τζακ βρίσκεται παλεύει με τους δικούς του δαίμονες.

Είναι η 4η φορά που το στόρι του «Ένα Αστέρι γεννιέται» γυρίζεται σε ταινία. Στο ρόλο αυτό έχει γράψει ιστορία η Τζούντι Γκάρλαντ τη δεκαετία του ’50 ενώ και η Μπάρμπρα Στρέιζαντ με παρτενέρ της τον Κρις Κριστόφερσον το 1976 κέρδισε Όσκαρ τραγουδιού.

Αφήνοντας το σημάδι του στη σύγχρονη εκδοχή αυτή της ιστορίας, ο 40χρονος σκηνοθέτης/σεναριογράφος Μπράντλεϊ Κούπερ προσπάθησε σκληρά να κάνει κάτι που μιλάει για τη διαχρονική φύση των ανθρώπινων συναισθημάτων και αδυναμιών, στον κόσμο της μουσικής σήμερα. Στην ταινία, δυνατά πρωτότυπα τραγούδια υπογραμμίζουν κάθε συναίσθημα και ο φακός αιχμαλωτίζει κάθε βλέμμα και άγγιγμα.

"Δεν με απασχόλησε ποτέ να το κάνω πρωτότυπο. Ήξερα ότι έπρεπε να είναι αυθεντικό για να πω την ιστορία που ήθελα να πω" είπε ο ξανθός ηθοποιός Μπράντλει Κούπερ που, εκτός από τη σκηνοθεσία, την παραγωγή και το σενάριο, πρωταγωνιστεί ως Τζάκσον Μέιν. Έχει γράψει επίσης κάποια τραγούδια, που ερμηνεύει μαζί με τη Lady Gaga, η οποία συμμετείχε στη σύνθεση.

Παρ' όλο που της άρεσε η προσέγγιση του στην ιστορία, η Gaga είχε αγωνία για τον ρόλο στην 1η ταινία μεγάλου μήκους της, όμως ήταν ενθουσιασμένη που τα ηνία ανήκαν στον Κούπερ με τον οποίο είχε μία πολύ καλή συνεργασία. "Έπρεπε να ξεπεράσω τον εκνευρισμό μου, αλλά ήμουν πολύ ενθουσιασμένη" θυμάται η Gaga. "Γιατί, κατά τη γνώμη μου, όταν κάποιος έχει ταλέντο μέσα του και ετοιμάζεται να προχωρήσει σε ένα άλλο μέσο και τελικά αυτό συμβαίνει... είναι μια μεγάλη έκρηξη. Ήταν η ώρα του να σκηνοθετήσει κι εγώ ήμουν πολύ τυχερή που ήμουν στην πρώτη του ταινία".

Όσο για τον Μπράντλει Κούπερ εκφράστηκε πολύ θετικά για την Lady Gaga: "Έχει κάνει καταπληκτική δουλειά ως ηθοποιός, αλλά αυτή η τεράστια μετάβαση... Ένιωσα ότι ήμασταν στο ίδιο σημείο επαγγελματικά και θέλαμε και οι δύο το ίδιο πράγμα ο ένας από τον άλλον για να κάνουμε την υπέρβαση".

"Ένα από τα πράγματα που έφερε στην παραγωγή η Στέφανι (Lady Gaga) ήταν ο κόσμος της μουσικής" ανέφερε ο Μπράντλει Κούπερ. "Έλεγε ότι πρέπει να συνεργαστούμε με διάφορους καλλιτέχνες και ξαφνικά αυτό γινόταν".

"Είχαμε ένα στούντιο γεμάτο με τους καλύτερους συνθέτες, και είχαμε πολλά τραγούδια στην ταινία. Γράφαμε και όσο κάναμε γύρισμα", αποκάλυψε η Lady Gaga.

Ο Λούκας Γουέλσον, γιος του θρυλικού μουσικού της country Γουίλι Νέλσον, συνεργάστηκε με τον Κούπερ και την Gaga για να κάνουν την παραγωγή πολλών πρωτότυπων τραγουδιών για την ταινία.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture