Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Η "Φλεγμονή" της Αριάννας Χατζηγαλανού το Σάββατο στο Λιθογραφείον

Πάτρα: Η "Φλεγμονή" της Αριάνν...

Το έργο είναι εμπνευσμένο από τον «Μύθο του Οίκου των Ατρειδών»

Η έναρξη της νέας χειμερινής καλλιτεχνικής περιόδου στον γνώριμο χώρο του Λιθογραφείον στην Μαιζώνος και Τριών Ναυάρχων που ανέλαβε να διευθύνει η Πατρινή ηθοποιός Ελένη Καραμούζη, θα γίνει όπως ανακοινώθηκε με την παράσταση με τίτλο «Φλεγμονή» σε κείμενο και σκηνοθεσία της Αριάννας Χατζηγαλανού αυτό το Σάββατο 29/9/2018 το βράδυ.

Η «Φλεγμονή» που έχει παρουσιαστεί στο Adapt Festival 2018 στο Θέατρο Tempus Verum στην Αθήνα στο διαγωνιστικό τμήμα θεάτρου, είναι όπως διαβάσαμε, εμπνευσμένη από «Γαμήλιο Εμβατήριο» του Α. Τερζάκη και τον «Μύθο του Οίκου των Ατρειδών».

H Φλεγμονή είναι ένα γαμήλιο εμβατήριο στον οίκο των Ατρειδών. Με αφορμή την ερωτική επιθυμία, η οικογένεια συγκεντρώνεται σιγά-σιγά για να βάλει σε τάξη τους αιώνιους λογαριασμούς της. Ο αδελφός, η μάνα, οι κόρες και μαζί τους ο θεός, το κράτος και το Κεφάλαιο γίνονται οι πόλοι γύρω από τους οποίους συσπειρώνεται η αναμονή για την εκπλήρωση της επιθυμίας. Αλλά καθένα από τα παραπάνω στοιχεία εισβάλλουν στον οργανισμό της οικογένειας, σαν ιοί, προκαλώντας παραισθησιογόνες καταστάσεις άμυνας.

Το σώμα φλέγεται και μόνη λύση είναι η εξάλειψη του παρασιτικού στοιχείου. Μια αντίστροφη πορεία εξόντωσης, τόσο σκληρή όσο η ίδια η φύση που γίνεται ένα με τα πρόσωπα. Στην παρούσα φάση παρακολουθούμε το Πρώτο Αμάρτημα, το Πρώτο Αίμα που αποτελεί κάτι σαν την Παλαιά Διαθήκη της Φλεγμονής.

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Αριάννα Χατζηγαλανού.

Σκηνογράφος: Iσμήνη King.

Eνδυματολόγοι: Ισμήνη King, Εύη Μαλαγαρδή.

Επιμέλεια κίνησης: Χριστιάνα Κοσιάρη.

Παίζουν: Νικόλ Δημητρακοπούλου, Δήμητρα Μητροπούλου, Άλκηστις Νικολαΐδη, Αριάννα Χατζηγαλανού.

Ομάδα: Φωβ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture