Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΦΟΥΤΗΣ: ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΙΝΑ ΨΥΚΟΥ ΣΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ"

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΦΟΥΤΗΣ: ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ...

Γράφει και για συμπαραγωγή Ελλάδας & Αυστραλίας

Σε δημιουργική περίοδο βρίσκεται ο Πατρινός σκηνοθέτης Παναγιώτης Φαφούτης (Παράδεισος, Η Κληρονόμος, Τα σαλιγκάρια της Λουλού, Γκόγκος). Όπως ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr αυτό το διάστημα ετοιμάζει ένα νέο σενάριο μαζί με την σκηνοθέτιδα Ελίνα Ψύκου της βραβευμένης ταινίας «Ο Γιος της Σοφίας» που στην Πάτρα είχε προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη.

Πιο συγκεκριμένα το σενάριο που γράφουν έχει προσωρινό τίτλο «Παραλιακή» και μιλά για τη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σ’ έναν οδηγό λεωφορείου στην παραλιακή γραμμή και μία νεαρή επίδοξη δημοσιογράφο της τηλεόρασης. Οι δυο τους ενώνουν τις δυνάμεις τους για να εξιχνιάσουν μία υπόθεση, γεγονός που θα τους φέρει πιο κοντά και θα τους κάνει να πιάσουν και πάλι τον παλμό της ζωής. Το σενάριο αυτό αξίζει να σημειωθεί, πως έχει επιλεγεί να γραφτεί στο πλαίσιο προγράμματος του Μεσογειακού Κινηματογραφικού Ινστιτούτου που επιλέγει και ενισχύει δημιουργικά ιδέες και σενάρια για να γίνουν ταινίες.

Να θυμίσουμε πως η Ελίνα Ψύκου με τον «Γιο της Σοφίας» είχε διακριθεί και στο εξωτερικό, κατακτώντας τo μεγάλο βραβείο στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα Μυθοπλασίας του Φεστιβάλ της Tribeca στη Νέα Υόρκη. Ακόμα «Ο Γιος της Σοφίας» που ήταν η 2η ταινία μεγάλου μήκους της Ελίνας Ψύκου αναδείχθηκε και καλύτερη ταινία στα βραβεία «Ίρις» της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ενώ ακόμη κέρδισε και τα βραβεία σκηνοθεσίας, σεναρίου, σκηνογραφίας και καλύτερου β' ανδρικού ρόλου (Θανάσης Παπαγεωργίου).

Ο Παναγιώτης Φαφούτης εκτός από αυτό το φιλόδοξο σχέδιο της ετοιμασίας του σεναρίου για την ταινία με προσωρινό τίτλο «Παραλιακή», γράφει κι ένα σενάριο σε συνεργασία με έναν Ελληνοαυστραλό από την Μελβούρνη τον Αντώνη Τσώνη που μάλιστα θα είναι μία συμπαραγωγή Ελλάδας και Αυστραλίας που αναμένεται να γυριστεί του χρόνου στη χώρα μας σε σκηνοθεσία του Παναγιώτη Φαφούτη.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture