Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Εντυπωσίασαν τα χορευτικά της «Αγίας Λαύρας» - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Εντυπωσίασαν τα χορευτικά της «Αγ...

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη νέα περίοδο

H Στέγη Πολιτισμού και Παράδοσης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας «Αγία Λαύρα» το Σάββατο στις 8/9/2018, συμμετείχε μετά από πρόσκληση στις εκδηλώσεις του εκπολιτιστικού συλλόγου Κοτρωνίου. Το χορευτικό τμήμα χόρεψε χορούς του Αιγαίου, που με τους χαρούμενους ρυθμούς τους ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους.

Εν απουσία του προέδρου κου Παναγιώτη Φραντζή (λόγω πένθους), το ΔΣ της Στέγης εκπροσώπησε η Γεν. Γραμματέας κα Ευαγγελάτου Δανάη, η οποία αφού ευχαρίστησε τον εκπολιτιστικό σύλλογο Κοτρωνίου για την πρόσκληση, μετέφερε τις ευχές του προέδρου της Στέγης για καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις, και διαβεβαίωσε ότι η Στέγη θα είναι δίπλα  σε όποια συνεργασία στο Μέλλον.

Μια νέα σεζόν δημιουργίας και προσφοράς ξεκινά η «Αγία Λαύρα»

Μία καινούργια δημιουργική χρονιά με όραμα και πολλά σχέδια ξεκινά για την Στέγη Πολιτισμού και Παράδοσης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας «Αγία Λαύρα». Σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

«Την χρονιά που πέρασε έχουμε να παρουσιάσουμε πλούσιο και πολύπλευρο έργο.

Συμμετοχές σε Διεθνή Φεστιβάλ στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Φυσιολατρικές και προσκυνηματικές εκδρομές,ημερίδες, συμμετοχές σε εκδηλώσεις άλλων πόλεων αλλά και συλλόγων της πόλης μας.Λαογραφικές έρευνες και αναζητήσεις αναβιώνοντας την < Αρχοντική Γυναικεία Φορεσιά της Αχαίας>. Φιλανθρωπικές δράσεις μοιράζοντας χαμόγελα σε παιδιά που πραγματικά το είχαν ανάγκη, συνεστιάσεις και χοροεσπερίδες.

Οι κριτικές γιά την τελετή λήξης των χορευτικών και θεατρικών τμημάτων στο θέατρο Πάνθεον, με θέμα <Η Ιστορία του Χορού από την Αρχαιότητα μέχρι Σήμερα>, ήταν διθυραμβικές και θέμα συζήτησης για πολλές ημέρες στην πόλη μας.

Αποκορύφωμα όμως των δράσεων-εκδηλώσεων της σεζόν που πέρασε είναι το τετραήμερο εκδηλώσεων, σε Καλάβρυτα, Ήλιδα και Πάτρα, οργανώνοντας Διεθνή Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών σε συνεργασία με τους αντίστοιχους δήμους. Επίσημη προσκεκλημένη χώρα ήταν η Κίνα, που ενθουσίασε όποιους είχαν την ευκαιρία να τους παρακολουθήσουν.

Για την σεζόν 2018-2019 το πλάνο των δράσεων και των εκδηλώσεων είναι έτοιμο. Ακόμα πιο πλούσιο ακόμα πιό ενδιαφέρον ακόμα πιό συναρπαστικό. Οι προσκλήσεις από Ελλάδα και εξωτερικό είναι πάρα πολλές. Ήδη έχει κλείσει η ημερομηνία για συμμετοχή μας για δεύτερη φορά σε Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Πεκίνο, στο τέλος του Γενάρη του 2019.

Ελάτε μαζί μας σ΄αυτό το ταξίδι μέσα στον πολιτισμό και την παράδοση. Κάτω από την Στέγη μας , χωράνε όλοι.Όλοι μπορούν να προσφέρουν στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας έτσι ώστε να αναβαθμιστεί πολιτιστικά και τουριστικά αλλά παράλληλα να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους ευχάριστα και δημιουργικά.

Οι εγγραφές γιά την νέα σεζόν ξεκινάνε στις 17/9/2018.Τα γραφεία της Στέγης θα είναι ανοικτά κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 7-9 μμ.

Διεύθυνση : Παρθενίου 18 - Πάτρα

Τηλ. Επικοινωνίας : 6974 904893

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν είναι :

Χορευτικά τμήματα

Παραδοσιακών χορών (παιδικό, εφηβικό, ενηλίκων), αρχαρίων και προχωρημένων

Λαϊκών χορών (αρχαρίων και προχωρημένων)

Latin-Tango και Ευρωπαϊκών χορών.

Τμήματα Θεάτρου

Τμήματα Χορωδίας (Παραδοσιακής, Έντεχνης και Βυζαντινής Μουσικής).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture