Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Ο απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών που βραβεύτηκε για την εργασία του πάνω στα κύτταρα που προκαλούν άνοια, αλτσχάιμερ και πάρκινσον

Ο απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών που...

Ο Dr Άγγελος Σκόδρας

Το βραβείο της καλύτερης επιστημονικής εργασίας του Hertie Institute for Clinical Brain Research (ΗΙΗ) ΤΟΥ 2017 απέσπασε ο Dr Άγγελος Σκόδρας του Τμήματος Κυτταρικής Νευρολογίας.

Ο επιστήμονας, απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, με μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα στη Βιοπληροφορική και Βιοϊατρική Μηχανική αντίστοιχα, από το Imperial College του Λονδίνου, από το 2011 βρίσκεται στο Hertie Institute for Clinical Brain Research (ΗΙΗ) στο Tübingen της Γερμανίας.

Στα τέλη Ιουλίου βραβεύτηκε για την εργασία του που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Neuroscience και στην οποία αποδείχθηκε ότι τα μικρογλοιακά κύτταρα του εγκεφάλου ζουν σημαντικά περισσότερο χρόνο απ’ ότι θεωρούνταν μέχρι σήμερα κι αυτό το περιθώριο ζωής που έχουν τους δίνει τη δυνατότητα να μαθαίνουν και να γερνάνε.

Τα συγκεκριμένα κύτταρα ευθύνονται για μια σειρά νευροεκφυλιστικών ασθενειών όπως η άνοια, το Ατσχάιμερ, το Πάρκινσον ή το ΑLS.

Το γεγονός ότι αυτά τα κύτταρα έχουν μνήμη σημαίνει σύμφωνα με την εργασία του καθηγητή ότι μπορούν να επαναπρογραμματιστούν και να αποτρέψουν  την ανάπτυξη τέτοιων ασθενειών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being