Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ευχαριστίες από τον Σύλλογο «Κωστής Παλαμάς»

Ευχαριστίες από τον Σύλλογο «Κωστής Παλαμάς»

Προς τον Νίκο Τζανάκο

Ο Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» με ανακοίνωσή του ευχαριστεί  τον Δημοτικό Σύμβουλο και επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα: Η δική μας Πόλη» κ.Τζανάκο Νίκο, για την συμβολή του στην προβολή και ανάδειξη των διαχρονικών και Παγκοσμίων Συμβόλων του Ολυμπισμού, της γενέτειρας Πόλης του στιχουργού του Ολυμπιακού ύμνου «Κωστή Παλαμά», της Πάτρας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Η ανακοίνωση του συλλόγου συνεχίζει με τα εξής:

«Στους  πρόσφατους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες (I.C.G.) που έγιναν στην Ιερουσαλήμ, ηγήθηκε με ιδιαίτερη ευαισθησία της πρωτοβουλίας να συμβάλλει στην υλοποίηση του απώτερου στόχου του Συλλόγου:

α) Της ανάδειξης από την UNESCO του Ολυμπιακού Ύμνου του συμπολίτη μας Κωστή Παλαμά, ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά β) Την ανάδειξη της Πάτρας ως Διεθνή Πόλη του Ολυμπιακού ύμνου και

γ) Της καλλιέργειας της Ολυμπιακής Αγωγής, μέσω του Ολυμπιακού ύμνου.

Ως Βασικό κριτήριο στήριξης πρόβαλε, στους διεθνείς εκπροσώπους και προσωπικότητες του Αθλητισμού, το επιμορφωτικό δίγλωσσο βιβλίο-λεύκωμα του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» με τίτλο «ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΥΜΝΟΣ-ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ» του Προέδρου και καθηγητή Μαλλιά Θεόδωρου, το οποίο μας τιμά να τελεί υπό την Αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού. Εύγε του!

Είναι σημαντικό για την ευόδωση της προσπάθειάς μας, πως το διοικητικό Συμβούλιο της I.C.G. και ιδιαίτερα ο πρόεδρός της κ. Torsten Rach, είναι ένθερμοι φίλοι της Ελλάδας και ιδιαίτερα της Πάτρας, η οποία ως γνωστόν είναι «ιδρυτικό» μέλος της οργάνωσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής των Παγκοσμίων Αγώνων Παίδων στηρίζει την ανάδειξη του Ολυμπιακού ύμνου και την καλλιέργεια της Ολυμπιακής Αγωγής

Το Δ.Σ. της I.C.G. (αποτελούμενο από εκπροσώπους των Η.Π.Α. του Καναδά, της Γερμανίας, της Ν. Κορέας, της Ταιβάν της Σλοβενίας και της Ισπανίας) ενημερώθηκε από το κ. Νίκο Τζανάκο για τους στόχους μας και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκειμένου να στηρίξει τις προσπάθειές μας.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις