Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ "THE MEG" ΜΕ ΤΟ ΤΖΕΙΣΟΝ ΣΤΕΙΘΑΜ KAI AYTH EINAI H KΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ

ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ "THE MEG" ΜΕ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Καρχαριο-εφέ και "κοιλιακοί"

Μια πολυαναμενόμενη ταινία για το 2018 (από πολλούς) ήταν το "The Meg". Πρόκειται για μια ταινία που προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα "πόσο μεγάλο μπορούμε να κάνουμε έναν καρχαρία;" Κι αν και το παραέκαναν, τα cgi (ψηφιακή επεξεργασία) ήταν αρκετά καλά και ρεαλιστικά.

Το Meg είναι μια ταινία επιστημονικής φαντασίας που βλέπει τον μικροσκοπικό και θυμωμένο άνδρα Jason Statham - μπροστά στον μεγαλόδοντα - να δίνει μια μάχη στον ωκεανό με ένα καρχαρία 27 μέτρων. Τον μεγαλόδοντα, ένα προϊστορικό ψάρι που υπήρχε πριν εκατομμύρια χρόνια στις θάλασσες.

Θα μπορούσαμε να δούμε περισσότερο καρχαρία, αλλά φυσικά έπρεπε να φανεί και ο Jason και επίσης οι κοιλιακοί του. Αυτό το ερωτικό που συμβαίνει σε όλες τις χολιγουντιανές ταινίες με την σκηνή που πανέμορφες συμπρωταγωνίστριες πρέπει να επιβεβαιώσουν τη σεξουαλικότητα των πρωταγωνιστών, μπαίνοντας στο δωμάτιό τους και βλέποντάς τους - εντελώς τυχαία - με μια πετσέτα στα απολύτως απαραίτητα σημεία του σώματος, λίγο μετά το μπάνιο, κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει. Κλισέ το λένε. Και επίσης ο κόσμος είναι υποψιασμένος για τα οπτικά εφέ - ειδικά του Χόλιγουντ, που μπορούν να σε κάνουν 66 pack!

Κατά τα άλλα, η ταινία είχε και τροφή για καρχαρίες, με τυχαίους ανθρώπους να γίνονται μεζεδάκια στον μεγαλόδοντα. Τεχνολογία για καταδύσεις στα 11.000 μέτρα. Ένα υπόστρωμα στον πάτο της θάλασσας που προσθέτει κι άλλα μέτρα για να φθάσεις τελικά στον πυθμένα.

Οι εναλλαγές μεταξύ φρίκης και γέλιου έχουν μια συχνότητα που δεν αφήνει το μυαλό να τρομάξει κι αυτό είναι καλό για εκείνους που τρομάζουν με τα θρίλερ. Θρίλερ την ταινία δεν την λες.

Ανα τακτά χρονικά διαστήματα σίγουρα θα ακούτε μέσα στην αίθουσα του κινηματογράφου, το κακάρισμα κάποιων υπερευαίσθητων στο χιούμορ, που γελάνε δυνατά ακόμη και με αστεία τύπου "Τι κάνεις; Ότι μπορώ".

Από εκεί και πέρα, εκτίμησή μας είναι πως δεν θα νοιώσετε οτί πετάξατε τα λεφτά σας και το χρόνο σας βλέποντας μια κακή ταινία.

Για αυτό που υποψιάζεστε οτι θα δείτε, καλά το απεικονίζει η ταινία. Κι ευτυχώς που τα ψηφιακά εφέ, έκαναν αρκετά αληθινό τον καρχαρία και δεν είδαμε κανέναν Μόμπι Ντίκ ή τον καρχαριομάχο ας πούμε!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture