Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Εντυπωσίασαν με τους παραδοσιακούς χορούς τους οι φοιτητές του Πανεπιστημίου της Πάτρας στην εκπομπή "Στην υγειά μας"-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Εντυπωσίασαν με τους παραδοσιακούς χορού...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Εκπροσώπησαν τον Μοριά με την επιμέλεια του Γρηγόρη Μικρώνη

Στην εκπομπή «Στην υγειά μας», με παρουσιαστή τον Σπύρο Παπαδόπουλο, συμμετείχε το Σάββατο 16Ιουνίου ο Σύλλογος Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Πανεπιστημίου Πατρών. Η εκπομπή είναι αφιερωμένη στην ελληνική μουσική παράδοση με τιμώμενο πρόσωπο τον μεγάλο παραδοσιακό ερμηνευτή της Θράκης Χρόνη Αηδονίδη.

Η παραγωγή της εκπομπής έχοντας παρακολουθήσει δουλειές του υπεύθυνου- χοροδιδάσκαλου του Συλλόγου τον κάλεσε προκειμένου με την ομάδα του να ετοιμάσουν κάποια χορευτικά μουσικά κομμάτια και να εκπροσωπήσουν τον Μορία.

Σε εκπομπή αφιερωμένη στον χρόνη Αηδονίδη

 

Ο Γρηγόρης Μικρώνης (M.E.d, Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής) πραγματοποιεί διδασκαλίες σε Έλληνες φοιτητές και φοιτήτριες, καθώς και σε φοιτητές και φοιτήτριες άλλων χωρών διαπανεπιστημιακών προγραμμάτων Erasmus του Πανεπιστημίου Πατρών, με πολλές παραστάσεις και μουσικοχορευτικά αφιερώματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η ομάδα έχει δουλέψει πάνω σε πολλές χορευτικές παραστάσεις αφιερωμένες στον Νίκο Ξυλούρη, τον Άκη Πάνου, τον Τάκη Σούκα και πολλούς άλλους.

 

Μιλώντας στο thebest.gr για τη συμμετοχή του Συλλόγου στην εκπομπή ανέφερε ότι με το Σύλλογο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Πανεπιστημίου Πατρών ετοιμάσουν κάποια χορευτικά μουσικά κομμάτια έτσι ώστε να αναδειχθεί η παράδοση αλλά η αξία της καθώς είναι παρά  πολύ σημαντικό η νέα γενιά να έρχεται σε επαφή μαζί της.

Ο κ. Μικρώνης, όπως ήταν φυσικό, δεν έκρυψε τη χαρά του που οι υπεύθυνοι της εκπομπής έκριναν ότι Σύλλογος Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Πανεπιστημίου Πατρών ήταν ο κατάλληλοςγια να βρεθεί στην εκπομπή και χορέψει προκειμένου να τιμήσει το Μοριά.

Στην εκπομπή ο Σύλλογος παρουσίασε καλαματιανό, συρτάκι και τσάμικο 

 

"Η Μουσική μας ταυτότητα αναδεικνύει ουσιαστικά και τον τρόπο ζωής μας σήμερα, τον τρόπο δράσης μας, είτε ζούμε σε αγροτικές κοινωνίες, είτε στις πόλεις. Και χρειαζόμαστε οπωσδήποτε αυτά τα εργαλεία (λόγο, μελωδία και κίνηση), στις μέρες μας, στα επόμενα χρόνια... για να πορευτούμε φυσιολογικά..." λέει ο κ. Μικρώνης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture