Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Δύο πολυάσχολοι μουσικοί, ο Γερμανός πιανίστας Michael Wollny & ο Γάλλος ακορντεονίστας Vincent Peirani, στην Πάτρα

Δύο πολυάσχολοι μουσικοί, ο Γερμανός πια...

Την Παρασκευή 8 Ιουνίου στις 21.30 στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στο «Jazz+Πράξεις 2018»

Συνεχίζεται την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 στις 9.30 το βράδυ στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου το τριήμερο «Jazz+Πράξεις 2018» με την  εμφάνιση του Michael Wollny και του Vincent Peirani, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου. Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Goethe Zentrum Patras.

Οι δυο μουσικοί με τη μορφή του ντουέτου θα εμφανιστούν για 1η φορά στην Ελλάδα και σε αποκλειστική εμφάνιση για το «Jazz+Πράξεις».

Δυο μεγάλα ονόματα της διεθνούς τζαζ σκηνής, ο Γερμανός πιανίστας και συνθέτης Michael Wollny και ο Γάλλος ακορντεονίστας και συνθέτης Vincent Peirani ενώνουν τις δυνάμεις τους, την ανεξίτηλη φαντασία, την σπάνια ευαισθησία και λυρισμό τους καθώς και τον εκρηκτικό δυναμισμό και δεξιοτεχνία τους με σκοπό να μας προσφέρουν μια ανεπανάληπτη μουσική βραδιά.

Δυο μουσικοί που βρίσκονται στην κορυφή του μουσικού ενδιαφέροντος διεθνώς από την πρώτη συνάντησή τους το 2012, είχαν μια θυελλώδη κοινή πορεία, που αποκρυσταλλώθηκε σε συναυλίες, στο άλμπουμ “Thrill Box” όταν συνεργάστηκαν με τον κοντραμπασίστα Michel Benita, στο εξαιρετικό κοινό τους άλμπουμ ως ντουέτο “Tandem” (με το οποίο κέρδισαν το σπουδαίο βραβείο Echo Jazz τον Μάιο του 2015) αλλά και στο ολοκαίνουριο άλμπουμ τους μαζί με τους Emile Parisien και Andreas Schaerer με τίτλο “Out of land” (και τα τρία στην κορυφαία δισκογραφική εταιρεία ActRecords).

Δεν διστάζουν να αναμετρηθούν με δύσκολα κομμάτια όπως το «Adagio for Strings» του Samuel Barber ή να ανακατέψουν με μαγική επιδεξιότητα και έμπνευση τζαζ, κλασική, ρομαντισμό, φολκ, νύξεις τάνγκο, ηλεκτροπόπ αλά Bjork και αυτοσχεδιασμό σε ένα εκρηκτικό μείγμα που συναρπάζει.

Δυο εξαιρετικά πολυάσχολοι μουσικοί με βαριά ατζέντα, που τελικά βρήκαν χρόνο μαζί και άφησαν τα μουσικά τους μονοπάτια να συμπέσουν.

O Michael Wollny θεωρείται ένας διεθνώς επιτυχημένος πιανίστας της τζαζ, ένας εφευρετικός μουσικός και αντισυμβατικός στοχαστής και ένα αστέρι πρώτου βεληνεκούς που δικαιολογεί κάθε φορά τη διασημότητά του πρωτίστως στη σκηνή.

Ο εξαιρετικά ταλαντούχος Vincent Peirani είναι ένας ραγδαία ανερχόμενος μουσικός και συνθέτης, που αρχικά σπούδασε κλασικό κλαρινέτο και στη συνέχεια ακορντεόν και με ενθουσιασμό αναμειγνύει στη μουσική του τη λαϊκή και τη σύγχρονη μουσική ισορροπώντας περίτεχνα μεταξύ παράδοσης, τζαζ και αμερικανικών μουσικών επιρροών, διαθέτοντας μια μοναδική αυτοσχεδιαστική αίσθηση. «Παίζει» με τα κοντράστ και τις εκπλήξεις και διαθέτει μια ανεπανάληπτη ζωντανή παρουσία στη σκηνή, που περνά τη μουσική από τη σκηνή στο ακροατήριο με τρομερή αμεσότητα.

O Michael Wollny έχει στο ενεργητικό του πλήθος άλμπουμ που έχουν αποθεωθεί από τον διεθνή μουσικό και όχι μόνο Τύπο και έχει συνεργαστεί με τεράστια ονόματα της τζαζ όπως τους Richard Galliano, Joachim Kuhn, Lars Danielsson, Nils Langren, Iiro Rantala, Heinz Sauer, Cecil Norby, Steve Gadd, Leszek Mozder κ.α. Είναι από τους πιο πολυβραβευμένους πιανίστες έχοντας τιμηθεί κατά επανάληψη με τα σημαντικότερα βραβεία.

O Vincent Peirani εκτός της εκλεκτής δισκογραφίας του έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μουσικούς: Louis Sclavis, Youn Sun Nah, Daniel Humair, Lars Danielsson, Michel Portal, Ulf Wakenius, Richard Bona, Glen Ferris, Joachim Kuhn, Francois Salque. Εκτείνεται σε ένα απεριόριστο πεδίο δράσης (τζαζ, chanson, κινηματογραφική μουσική). Στο πλαίσιο αυτό έγραψε τη μουσική της βραβευμένης στο Φεστιβάλ Καννών του 2017 ταινίας «Barbara» του Mathieu Amalric.

Έχει αποσπάσει πλήθος βραβείων και έχει αναγορευτεί το 2016 Ιππότης των Γραμμάτων και Τεχνών της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Αυτό το ντουέτο των θαυμάσιων μουσικών μπορεί ταυτόχρονα να είναι εξαιρετικά εκλεπτυσμένο και ταυτόχρονα πολύ γήινο. Αναμφίβολα το πιο εκτυφλωτικό ντουέτο των ημερών μας.

Να προσθέσουμε ότι ο Michael Wollny έχει γίνει εξώφυλλο στα μεγαλύτερα τζαζ περιοδικά του κόσμου και οι δίσκοι του με τον Heinz Sauer, με τα τρίο του αλλά και με τον Vincent Peirani πήραν ιδιαίτερα θετικές κριτικές από το σύνολο του μουσικού Τύπου.

Από το 2014, ο Wollny ζει στη Λειψία, όπου είναι καθηγητής στο Hochschule für Musik und Theatre της Λειψίας.

Ο Wollny έχει αποσπάσει πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων το βραβείο για τον Ευρωπαίο μουσικό τζαζ της χρονιάς 2015 από την Academie du Jazz που εκπροσωπεί τους δημοσιογράφους της τζαζ στη Γαλλία.

Όσο για τον δεξιοτέχνη του ακορντεόν Vincent Peirani έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει όλα όσα αγγίζει σε χρυσό: στην τζαζ (δικά του έργα αλλά και συνεργασίες), στην chanson (Sanseverino, Les Yeux Noirs), αλλά και στην κινηματογραφική μουσική (συνθέτης του σάουντρακ για τη ταινία «Barbara» του Mathieu Amalric το 2017: Βραβεία Ποιητικής Αφήγησης στο Ένα Κάποιο Βλέμμα του 70ου Φεστιβάλ Καννών, Ζαν Βιγκό 2017, Λουί Ντιλάκ 2017, Σεζάρ ερμηνείας στην Ζαν Μπαλιμπάρ) κλπ. Όποιο και αν είναι το στυλ, το κοινό ακολουθεί σε συναυλίες και δίσκους.

Ο άνθρωπος, ο οποίος, πριν από δέκα χρόνια, ανανέωσε πλήρως τη γλώσσα του ακορντεόν (και συνεχίζει να το κάνει), έγινε ένας μεγάλος καλλιτέχνης, του οποίου η απεριόριστη, κοσμοπολίτικη άποψη της μουσικής και της αίσθησης να συνδυάζει τον ήχο του οργάνου με φωτεινά χρώματα και δυνατά συναισθήματα, αφήνει μια σπάνια και μαγική πινελιά σε όλα όσα κάνει.

Τιμές εισιτηρίων

10 ευρώ ανά βραδιά

22 ευρώ (ενιαίο και για τις τρεις βραδιές).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture