Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ξεκινά την πορεία του στις Ελληνικές αίθουσες το νέο φιλμ των δεινοσαύρων, «Jurassic World: Το Βασίλειο έπεσε»

Ξεκινά την πορεία του στις Ελληνικές αίθ...

Παίζεται και στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε -Προμηνύεται θεαματικό

Η νέα ταινία του πολύ επιτυχημένου franchise των δεινόσαυρων είναι γεγονός. Όπως ήδη έχουμε γράψει, τίτλος της είναι «Jurassic World: Το Βασίλειο έπεσε» και σκηνοθέτης της είναι ο Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα που θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους, σύγχρονους σκηνοθέτες της Ισπανίας. Το φιλμ που εννοείται πως έχει την έγκριση και το άγγιγμα του Στίβεν Σπίλμπεργκ, του ανθρώπου που δημιούργησε το 1993 το 1ο απόλυτα επιτυχημένο Jurassic Park, φιλοδοξεί να κάνει μεγάλη εμπορική επιτυχία.

Μην ξεχνάμε πως το «Jurassic World» το καλοκαίρι του 2015, σε σκηνοθεσία του Κόλιν Τρέβοροου που εδώ στη νέα ταινία συνεργάστηκε στο σενάριο αλλά θα υπογράψει τη σκηνοθεσία στην επόμενη και τελική ταινία, είχε σαρώσει τα πάντα στο διάβα του με τις διεθνείς εισπράξεις να φτάνουν το 1 δις, 600 εκατομμύρια δολάρια. Άραγε η νέα ταινία με πρωταγωνιστές και πάλι τον συμπαθέστατο Κρις Πρατ και την Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, με μία ιδιαίτερα εντυπωσιακή σκηνή στην αρχή, αρκετές σεναριακές ανατροπές, μηνύματα περί σεβασμού του περιβάλλοντος και των ζώων που ζουν στον πλανήτη και τον Τζεφ Γκόλντμπλαμ στο ρόλο του επιστήμονα Ίαν Μάλκολμ να επιστρέφει, θα καταφέρει να πλησιάσει ή και να ξεπεράσει αυτό το νούμερο.

Όπως διαβάσαμε το πρώτο μέρος της ταινίας (το φιλμ έκανε γυρίσματα σε Ηνωμένο Βασίλειο και Χαβάη) επικεντρώνεται στο νησί όπου το θεματικό, ψυχαγωγικό πάρκο με τους δεινόσαυρους που άλλοτε λειτουργούσε, έχει πλέον εγκαταλειφθεί μετά τα όσα τρομερά προηγήθηκαν στην προηγούμενη ταινία ενώ οι δεινόσαυροι κινδυνεύουν από την έκρηξη του ηφαιστείου του νησιού. Οι Όουεν και Κλερ (Κρις Πρατ και Μπράις Ντάλας Χάουαρντ) θ’ αναλάβουν μία πολύ ριψοκίνδυνη αποστολή, να βρουν και να διασώσουν τα προιστορικά ζώα ενώ η δράση στο δεύτερο μέρος αλλάζει μοτίβο και γίνεται πιο κλειστοφοβική μιας και μεταφερόμαστε σε έναν κλειστό χώρο, σε μία απομονωμένη έπαυλη όπου και πάλι θα έχουμε μάχες και καταδιώξεις ανθρώπων και δεινοσαύρων.

Το περιοδικό «Αθηνόραμα» στην κριτική του αναφέρει ότι ο έμπειρος στα θρίλερ Μπαγιόνα, δημιουργός των επιτυχημένων ταινιών «Το ορφανοτροφείο» και «7 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα» που είχε συγκινήσει, ενορχηστρώνει δεξιοτεχνικά την αγωνία και τα αναπόφευκτα τρομο-ξεσπάσματα, τα εφέ μοιάζουν βγαλμένα από τη ζωή και η κινηματογραφική δεινοσαυρική μυθολογία επεκτείνεται προσεκτικά, τηρώντας με ευλάβεια τους κανόνες του καθαρόαιμου χολιγουντιανού υπερθεάματος.

Διάρκεια: 128 λεπτά. Διανομή από την UIP.

Στο Rotten tomatoes η ταινία συγκεντρώνει μέχρι στιγμής ποσοστό κοντά στο 70%. Πάντως στις ΗΠΑ η ταινία θα βγει στις 22 Ιουνίου. Το κόστος του φιλμ, σύμφωνα με την Wikipedia, ανέρχεται στα 170 εκατομμύρια δολάρια.

*Στην Πάτρα η θεαματική περιπέτεια "Jurassic World: Fallen Kingdom, Το Βασίλειο έπεσε" προβάλλεται από την Πέμπτη 7/6/2018 στα Odeon Veso Mare, στην Ακτή Δυμαίων.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture