Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Απόψε παρουσιάζεται το ποιητικό βιβλίο του Μικαέλ Οσάν, "Σχηματίζοντας σειρά χωρίς ίχνος"

Πάτρα: Απόψε παρουσιάζεται το ποιητικό β...

Μιλά η φιλόλογος Μαρία Αγγούρη - Θα διαβάσουν ποιήματα οι Χρ. Δευτεραίου, Γ. Πετροπούλου

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας μαζί με τις εκδόσεις Βακχικόν και το Πολύεδρο, συνδιοργανώνουν απόψε Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018, μετά τις 8 το βράδυ, εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Μικαέλ Οσάν από την περιοχή της Βρετάνης της Γαλλίας, με τίτλο «Σχηματίζοντας σειρά χωρίς ίχνος – Formant serie sans trace».

Για το βιβλίο θα μιλήσει στην εκδήλωση η καθηγήτρια φιλόλογος Μαρία Αγγούρη.

Θα διαβάσουν ποιήματα:

Η Χριστίνα Δευτεραίου, δικηγόρος, επίτιμη Πρόξενος της Γαλλίας στην Πάτρα

και η Γωγώ Πετροπούλου, διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Πάτρας.

«Για εκείνη την άηχη χειρονομία της ροής του κόσμου, που έχει επιβάλει την όψη και το εκτός, σ' αυτή την κάθετη βύθιση από τέτοιο ύψος, θα ανοίξει μια παραφυάδα ικανή των εποχών….». (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

Ο Mikael Hautchamp έχει γεννηθεί την 1η Φεβρουαρίου 1975, καταγόμενος από τη Βρετάνη. Παρακολούθησε σπουδές λογοτεχνίας και στη συνέχεια πολιτικών επιστημών στο Παρίσι, στο Institut de Sciences Politiques και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (ΕΝΑ). Διετέλεσε για τέσσερα χρόνια στέλεχος της Γενικής Επιθεώρησης Κοινωνικών Ζητημάτων και, στη συνέχεια, διορίστηκε αναπληρωτής διευθυντής του Chateau de Versailles, ενός από τα πιο διάσημα πολιτιστικά μνημεία της Γαλλίας και, αργότερα, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας (BNF). Από τον Σεπτέμβριο του 2015, είναι πολιτιστικός σύμβουλος της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών (IfA).

Ως συγγραφέας έχει εκδώσει τρία βιβλία ποίησης στις εκδόσεις Cheyne: "Pale si la nuit", "Terre a Monde" και "Formant serie sans trace" (ελλ. έκδ. "Σχηματίζοντας σειρά χωρίς ίχνος", Vakxikon, 2018) και έχει δημοσιεύσει ποίηση στο περιοδικό "Les Etats Provisoires du Poeme". Ποιήματά του έχουν περιληφθεί στην έκδοση "L'Annee poetique 2010", την ετήσια επισκόπηση σύγχρονης γαλλικής ποίησης των εκδόσεων Seghers. Έχει λάβει μέρος σε ατομικές και συλλογικές ποιητικές αναγνώσεις, στη Γαλλία και στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση φιλοξενείται στον δροσερό κήπο του Πολύεδρου, στην οδό Κανακάρη 147, στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture