Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα:Ανοικτή προβολή-«κέρασμα» το βράδυ της Παρασκευής από τον "Γυμνό Οφθαλμό"

Πάτρα:Ανοικτή προβολή-«κέρασμα» το βράδυ...

Θα παιχθεί στις σκάλες Αγ. Νικολάου το φιλμ "20000 Μέρες στην Γη" για τον Νικ Κέιβ

Μία ανοικτή προβολή-«κέρασμα» από τον "Γυμνό Οφθαλμό" του Νίκου Καββαδία και "Το Χασομέρι" με την πολύτιμη συμπαράσταση όλων εκείνων των συνοδοιπόρων, που στήριξαν τις προβολές του «Γυμνού Οφθαλμού» στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Γούναρη τον περασμένο χειμώνα.

Όπως τονίζει ο Νίκος Καββαδίας, η προβολή που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 στις 21.30, είναι μία έμπρακτη απάντηση, ότι ο Κινητός Κινηματογράφος είναι πάντα εδώ και η θεσμοποίησή του δεν είναι υπόθεση της Δημοτικής αρχής, αλλά των δημοτών.

Ο Δήμος έκανε, ότι έκανε. Η σειρά μας τώρα, προσθέτει ο Νικόλαος Ε. Καββαδίας.

Η προβολή του βραβευμένου στο Φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου του Σάντανς, "20000 Μέρες στην Γη" θα λάβει χώρα στις σκάλες Αγίου Νικολάου στις 21.30 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Υποστηρικτές της προβολής είναι οι: Η Κατσαρόλα της Τούλας/Μασασούρας/ΜεζεδοΤεχνείον/Σούσουρο/ Φουνταριστοί / Canto

Χορηγοί επικοινωνίας: το Τέταρτο / Στιγμιότυπο.

20000 ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΓΗ των Iain Forsyth / Jane Pollard

(20000 Days On Earth, Ην. Βασίλειο, φιξιόν-ντοκιμαντέρ, έγχρωμο, 97 λεπτά).

Έπειτα από μια ολιγόλεπτη εισαγωγή, κατά την διάρκεια της οποίας ένα φρενήρες μοντάζ προσπαθεί να συνοψίσει την μέχρι τώρα ζωή (ή τις 19.999 συνολικά μέρες στη Γη!) του Νικ Κέηβ μέσα από πλάνα αρχείου και φωτογραφίες, η ταινία πετυχαίνει τον δημοφιλή μουσικό να ξυπνά στην κρεβατοκάμαρά του με τη γυναίκα του κοιμισμένη ακόμη δίπλα του...

Αυτό που ακολουθεί είναι ένα σχεδόν συνειρμικό και σταθερά αιφνίδιο πανόραμα ενός πολυπρόσωπου καλλιτέχνη, δοσμένο μέσα από την απροσδόκητα εξομολογητική διάθεση του ιδίου και χάρη σε έναν δεξιοτεχνικό συνδυασμό ντοκιμανταίρ και μυθοπλασίας, που κατορθώνουν να ξεδιπλώσουν τον Κέηβ ως μια πολυσχιδή περίπτωση ανθρώπου πίσω από τον δημόσιο μύθο.

Μια από τις ομορφότερες και πιο πρωτότυπες ταινίες, που έχουν γίνει στο είδος της, το (τιμημένο με το βραβείο σκηνοθεσίας και μοντάζ στο Φεστιβάλ του Σάντανς στη Γιούτα το 2014) "20.000 Μέρες Πάνω στην Γη" δεν παρέχει μοναχά ένα προσωρινό εισιτήριο ελευθέρας στο μυαλό και την ιδιοσυγκρασία μιας συναρπαστικής περίπτωσης μουσικού, αλλά αποτελεί κι ένα ντοκιμανταίρ, που θα έπρεπε στο εξής να γίνει πρότυπο προς μίμηση. - Λ.Κ.

*Το φιλμ είχε παιχθεί στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου.

Τρέιλερ: https://vimeo.com/105474400

flix.gr - http://flix.gr/news/20000-days-earth.html

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture