Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ "Η ΑΠΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΡΑΪ" - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ "Η ΑΠΑΓΩΓΗ ...

Μάγεψε η μουσική του Μότσαρτ - Υψηλό το επίπεδο των λυρικών ερμηνευτών της παράστασης

Mε επιτυχία δόθηκε η πρεμιέρα της παράστασης όπερας «Η Απαγωγή από το Σεράι» του W. A. Mozart στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων από το Όπερα studio του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, το βράδυ της Πέμπτης 3 Μαΐου 2018. Οι θεατές επιφύλαξαν θερμό χειροκρότημα σε όλους τους συντελεστές και μάλιστα οι ηθοποιοί, λυρικοί ερμηνευτές και οι μουσικοί της παράστασης έκαναν πάνω από τέσσερις φορές υπόκλιση στο τέλος.

Η μουσική του Μότσαρτ σε συνδυασμό με την εμπνευσμένη σκηνοθεσία του Μίχαελ Ζάιμπελ και την πολύ καλή δουλειά σε επίπεδο προετοιμασίας και απόδοσης των λυρικών ερμηνευτών, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Μεταξύ των ερμηνευτών της παράστασης που διαρκεί συνολικά δυόμιση ώρες, είναι και ο Πατρινός Στέφανος Κορωναίος που κάνει καριέρα στη Νέα Υόρκη αλλά και η Jessie Tse από το Χονγκ Κονγκ ενώ πολύ ωραίο ζευγάρι επί σκηνής, και μουσικά, ήταν αυτό των Πατρινών Νικόλα Μαραζιώτη και Μαρίας Κατριβέση.

Η παράσταση χαρακτηρίζεται ως ένας λαβύρινθος συναισθημάτων μέσα από την πάλη διαφορετικών πολιτισμών, του δυτικού και της Ανατολής.

Η μουσική διεύθυνση είναι της Φαίδρας  Γιαννέλου, η κινησιολογία του Νίκου Λυμπεράτου, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Λαμπρινής Καρδαρά ενώ οι φωτισμοί που επίσης συζητήθηκαν πολύ θετικά, είναι δουλειά του Αντώνη Παναγιωτόπουλου και συνέβαλαν καθοριστικά στο άρτιο αποτέλεσμα της παράστασης που ήδη χαρακτηρίστηκε και από τον Αθηναικό Τύπο (Πρώτο Θέμα, Η Καθημερινή) ως μία σημαντική θεατρική στιγμή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Στην παράσταση παίρνουν μέρος οι λυρικοί τραγουδιστές Λένα Σουρμελή, Μαρία Κατριβέση, Στέφανος Κορωναίος, Νικόλας Μαραζιώτης, Ιωάννης Οικονόμου και ο Πατρινός ηθοποιός Βασίλης Κόκκαλης που ξεχωρίζει στο ρόλο του Σελήμ. Επίσης συμμετέχουν και οι χορωδοί υπό την διεύθυνση της Λίνας Γερονίκου ενώ για τις ανάγκες της live παρουσίας της ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου έχουν αφαιρεθεί οι 2 πρώτες σειρές καθισμάτων του Δημοτικού θεάτρου Απόλλων.

Μεταξύ των θεατών της πρεμιέρας ήταν σύσσωμο το Διοικητικό συμβούλιο του θεάτρου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Σταύρος Τσακίρης, η κριτικός θεάτρου Χριστίνα Κόκκοτα, κ.α.

Το λιμπρέτο ήταν του Johann Gottlieb Stephanie.

Παρών στην πρεμιέρα ήταν και ο επιστημονικός σύμβουλος όπερας Γεώργιος Π. Τσομής.

Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Κωνσταντίνα Περλέγκα.

Στην παράσταση που θα συνεχιστεί έως και την Κυριακή 13/5/2018 (ήδη η παράσταση της Παρασκευής 4/5 είναι sold out) συμμετέχουν και οι μονωδοί Μάριος Μανιατόπουλος, Διονύσης Μελογιαννίδης και η Μαριλένα Στριφτόμπολα.

Για περισσότερες πληροφορίες-κρατήσεις θέσεων: 261 0273613 και   www.ticketservices.gr.

Οι επόμενες προγραμματισμένες παραστάσεις της «Απαγωγής από το Σεράι» είναι το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Μαΐου και στη συνέχεια στις 8, 9, 10, 11, 12 και 13 Μαΐου 2018 με ώρα έναρξης, 21:00.

Με την υποστήριξη του Goethe Zentrum Πάτρας.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Στη φωτ. ο πρόεδρος του ΔΣ του θεάτρου Α. Τερζής με τον Μίχαελ Ζάιμπελ.

Στη φωτ. ο πρόεδρος του ΔΣ του θεάτρου Α...

Στη φωτ. ο πρόεδρος του ΔΣ του θεάτρου Α. Τερζής με τον Μίχαελ Ζάιμπελ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture